Gasztro

Less be Schwarzenegger hűtőjébe! – videó

A testépítő–színész–politikus már majdnem teljesen vegán életmódot folytat.

A 72 éves Arnold Schwarzeneggert a Men’s Health videósai keresték fel, hogy belessenek a hűtőszekrényébe, és megtudják, mivel tartja magát formában a hétszeres Mr. Olympia – számolt be a 24.hu. A színész szigorú arccal nyitott ajtót, de persze ez csak a játék része volt, ezután ugyanis kedélyesen elbeszélgetett a videósokkal, akiket beavatott a táplálkozási titkaiba.

A szűk tízperces felvételből kiderül, hogy a Terminátor címszerepében világhírűvé vált egykori testépítő ma már egyáltalán nem eszik húst, kizárólag akkor szokott steaket sütni, ha a barátai meglátogatják. Emellett próbál a legtöbb állati eredetű tápláléktól tartózkodni, ez alól egyedül a tojás a kivétel, amit belekever gyümölcsökből és mandulatejből álló fehérjeturmixaiba. Schwarzenegger rámutatott egy tévhitre is, amely szerint izmot építeni kizárólag állati eredetű fehérjéből lehet. 

Arnold Schwarzenegger imád biciklizni, naponta 45 percet mindig szán a kerekezésre (Fotó: Getty Images)

A kaliforniai kormányzónak kétszer is megválasztott színész elismerte, hogy fiatalabb korában nem igazán kezelte tudatosan az egészségét, állítása szerint „mindenféle szemetet” megevett, ha épp úgy alakult. Ma már azonban főleg zöldségeket, gyümölcsöket, illetve zabkását fogyaszt, egyik kedvence – főleg a nyári melegben – a felkockázott görögdinnye.

Az alkoholos italokat nem veti meg, a videón elkészített fehérjeturmixba is időnként bedob egy-egy pálinkát vagy tequilát, emellett mindig van a hűtőjében jéghideg citromos radler, amelyért rajong.

Amikor a tuti diétákról kérdezik, elárulja, nem híve a divatos táplálkozási trendeknek, viszont messzire elkerüli a cukrot és a fehér kenyeret. Emellett táplálékkiegészítőket és multivitaminokat szed, azonban hangsúlyozta, hogy ezek valóban csak az egészséges táplálkozás kiegészítői.

A videósok arról is érdeklődnek, hogy tart-e úgynevezett „csaló napokat”, amikor picit többet enged meg magának. Erre igennel felel, sőt még azt is elárulja, hogy aktív sportoló korában még a versenyek előtt is előfordult, hogy egy süteményeiről, pitéiről ismert étteremben habzsolt, de hozzáteszi: „ne feledd, hogy minden kalóriát, amit beviszel, neked kell majd elégetni, ezt senki nem csinálja meg helyetted”.

A hollywoodi legenda ma is rendkívül aktív: hetente háromszor edz, ilyenkor reggel hétre már a konditeremben van, ahol 45 percet tölt el, emellett ugyanennyi időt kerékpározásra is fordít. Mivel azonban pár éve szívműtéten esett át, orvosai tanácsára ma már nem végez nagyon megterhelő edzéseket, inkább kisebb súlyokkal, több ismétléssel dolgozik.

A „Governator” 72 évesen is kiváló formában van (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top