„2016. augusztus 20-án már sikerült egy Guinness rekordot felállítania a több mint 80 kilós egybesütött kunsági sós pereccel a Madarasi Kenyér Kft.-nek, s most csütörtökön újabbat is elértek. Kálmán Éva ügyvezető igazgató és csapata egy 400 darabos, egybesütött kunmadarasi Ferdinánd-tekercset sütött ki” – írja a Szoljon.hu.
A Ferdinánd nagyon népszerű kelt tésztás sütemény a településen, ezért is gondolták úgy, hogy megsütik az óriás méretű desszertet, melyben mazsola is található. „A sütemény érdekessége, hogy a sütés vége előtt tíz perccel kivesszük, és meglocsoljuk tejszínes, vaníliás porcukorral, ami karamellizálódik, attól lesz fényes” – árulta el a lapnak Kálmán Éva.
A 400 darab Ferdinándot a kunmadarasi iskolás gyerekek és nyugdíjasok között osztották szét. Miből készült pontosan? A 400 darab 2,97 négyzetméternyi Ferdinándhoz 11,75 liter tejet, 140 tojássárgáját, 58,7 dkg élesztőt, 1,65 kg kristálycukrot, 40 g sót, a tésztához–öntethez–krémhez 3,92 kg vaníliás cukrot, 22,56 kg lisztet, 1,80 kg mazsolát, 5,82 kg margarint, 10,53 kg porcukrot és 7 liter tejszínt használtak fel.