Gasztro

Kómába esett a diétás kólától az anya

Direkt nem diétás kólát rendelt, mégis azt szolgáltak fel neki.

A 30 éves Elizabeth Perkins egy sörözőben rendelt magának egy kólát, méghozzá direkt nem diétásat, ugyanis allergiás a mesterséges édesítőszerekre. Mégis diétás kólával szolgálták ki, melyből csupán egyetlen kortyot fogyasztott el, máris érezte, hogy baj van.

„Azonnal elszédültem, aztán elsötétült a szoba, ahogy a testem megpróbálta leküzdeni az allergás reakciót” – mesélte a kétgyermekes, brit családanya.

A nőt azonnal kórházba szállították, ahol három napig feküdt kómában. 

Azt mondja, az emberek nem ismerik fel, mekkora különbség van a cukorral, illetve a mesterséges édesítőszerekkel készült italok között, ám számára például az aszpartám fogyasztása akár végzetes is lehet.

kóla

Fotó: iStock

Allergiáját sajnos a fiai is örökölték. Azt mondja, a „cukoradó” bevezetése óta mindhármuk élete pokollá vált, hiszen emiatt rengeteg élelmiszerben cserélték le a cukrot mesterséges édesítőszerre, így szinte mindent házilag kell elkészítenie. A vendéglátóhelyeknek ráadásul nem éri meg cukros üdítőket árulni a mesterséges édesítővel készült verziók helyett. Épp ezért ő és a fiai is inkább otthon maradnak, mint hogy kockáztassanak.

Bármennyire is óvatosak azonban, hibák így is becsúsznak, mindkét gyermekével kellett már orvoshoz rohannia allergiás reakció miatt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top