Gasztro

Pofonegyszerű sajtos ropogós bögrésen

Négy hozzávalóból isteni finom rágcsa.

Csak négy hozzávaló kell ehhez az isteni sajtos ropogóshoz, ami ráadásul villámgyorsan el is készül.

A Rupáner-konyha blog szerint nagyon finom kis falatka, ami amellett, hogy ropogós, párnaszerűre fújódik fel, és hajszálvékony rétegek vannak a belsejében. Kívül roppan, belül omlik!

A mérce a szokásos 2,5 deciliteres bögre.

Hozzávalók egy hatalmas adaghoz:

  • 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
  • 2 kis dobozos tejföl (2×160 g)
  • 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesben a kettő)
  • 2 teáskanál só
  • 1 tojás a kenéshez
  • 20-25 dkg reszelt sajt

A sajtos ropogós elkészítését elolvashatod a Rupáner-konyha blogon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top