Gasztro

Kabrióból szentelte a húsvéti ételeket a szájmaszkos, lellei plébános – videó

Balatonlellén a húsvéti ételszentelés idén, a koronavírus-járvány miatt kicsit másképpen zajlott.

Különleges megoldást talált ki a balatonlellei plébános arra, hogy a koronavírus-járvány miatt se maradjon el a húsvéti ételszentelés. Kabrióval járta a települések utcáit Szűcs Imre atya azért, hogy szenteltvizet locsolhasson a húsvéti ételekre és italokra – számolt be a sonline.hu. Vasárnap reggel 6 órakor indult el Lelléről, másfél óra alatt pedig több száz család ételét szentelte meg.

„Felhívtam a barátaimat és megkérdeztem tőlük, ki tud adni egy nyitott autót. (…) A helyi jachtklub vezetője felajánlott egy kabriót és mondta, hogy végigvisz a településeken. Előre megterveztük az útvonalat és csak a »jelentősebb« utcákon mentünk végig” – mesélte a plébános.

Elmondása szerint a közösségi oldalon hirdették meg az autós szentelést. „Arra kértük az embereket, hogy kosaraikat tegyék ki a kerítésre, az utcára vagy az erkélyre. Volt azonban, aki a fára akasztotta a sonkával, kaláccsal, tormával, tojással és pálinkával megtöltött kosarát” – árulta el Szűcs Imre atya.

Még több húsvéti hír az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top