Gasztro

Így lesz tökéletes a kovászos kenyér

Ha te is szeretnél otthon készíteni isteni kovászos kenyereket, itt a segítség hozzá.
rozscipó

A karantén idején rengetegen kezdtek el kovászos kenyeret sütni otthon, és nem csak azért, mert képtelenség volt élesztőt kapni a boltokban. Kenyeret sütni kihívás, de hatalmas boldogság is, amikor a saját készítésű kenyeredet teszed le a családi asztalra.

A Simone gasztroságai bloggere újra elkezdett kovászt nevelni Szabi, a pék hatására, és minden héten egyszer kenyeret vagy pizzát süt. Most megosztotta az alapreceptet.

Hozzávalók:

  • 50 deka BL80 kenyérliszt (ez fehér búzaliszt)
  • 15-17 deka érett kovász
  • kb. 3,5 dl langyos víz (lisztminőségtől függően minimálisan lehet kevesebb vagy több
  • 1 evőkanál só
  • olívaolaj

A kenyér elkészítését, valamint a másféle lisztből készült változatokat megtalálod a Simone gasztroságai blogon.

Olvass még az otthoni kenyérsütésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top