Rezgő zselatin alatt mennyei gyümölcs, mindez selymes vaníliával, puha piskótával. „Szerintem a torták Audrey Hepburn-je, örök, sosem megy ki a divatból ez a recept, és szinte mindenki szereti” – írja a Rupáner konyhája.
És akkor itt is van, mi minden kell hozzá:
A piskótához (természeten ez tortaforma-függő):
- 4 tojás
- 1 evőkanál víz
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor (6 g, körülbelül egy csapott teáskanálnyi)
A krémhez:
- egy csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 bögre tej
Továbbá:
- 1 csomag epres gyümölcskocsonya por (vagy egyéb ízesítésű, gyümölcstől függően)
- + kb. 30-50 dkg eper a díszítéshez (vagy ízlés szerinti egyéb gyümölcs, ananász, mandarin, málna, szeder)
A receptért kattints Rupáner konyhája Caféblog oldalára.
(Kiemelt kép: Rupáner konyhája)
Ha az édes előtt valami sósra vágysz:
- Laskagombából krémleves? Még szép!
- Tétova ínyenc tavaszi, tárkonyos halragu levese
- Grillezzetek hamburgert a hétvégén!