Gasztro

Így készíts otthon hamisítatlan amerikai epres fánkot!

Egy igazi nyár eleji, a szezonhoz tökéletesen passzoló receptet hoztunk nektek, ami egész biztosan sok boldogságot és vidámságot csempész majd a hétvégébe is. Mutatjuk a mázas, csillogó tetejű igazi amerikai epres fánk receptjét.
Az igazi epres mázas amerikai fánk receptje.

Most, hogy itt az eperszezon, kár lenne kihagyni az epres fánkot, amitől az embernek csak jobb kedve lehet. Főleg, ha gyerekek is vannak a családban, ők biztosan különösen díjazni fogják a friss eperből készült igazi roppanós mázzal bevont amerikai típusú fánkot.

Amerikai fánk epres mázzal, hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2,5 dl joghurt
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 citromhéja
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál olaj

A mázhoz:

  • 10 dkg eper
  • 20 dkg porcukor

Az epres fánk elkészítési módját a Tétova ínyenc gasztronómiai Caféblogra kattintva éred el. Jó étvágyat kívánunk!

Még több kiváló nyári recept az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top