Espresso
Erős, rövid, sötét kávé, sűrű krémmel a tetején. 30, de maximum 45 milliliter. A klasszikus, alap feketekávé.
Doppio
A dupla kávé, vagyis két adag espresso egy csészében.
Café crème
Espresso, hozzáadott tejhabbal a tetején.
Capuccino
1/3 rész espressóból, 1/3 rész forró tejből és 1/3 rész tejhabból álló kávéital, melynek a tetejére ízlés szerint kakaópor is kerülhet.
Flat white
Hasonló mint a cappuccino, erre azonban nem kerül tejhab és kakaópor.
Latte
A tejeskávé. Az alapja egy espresso, melyhez 2-3 deciliter gőzölt tejet adnak, a tetejére pedig hab kerül.
Latte macchiato
A latte másik változata, mely úgy készül, hogy először a gőzölt tej kerül a csészébe, majd ebbe csorgatják az espressót, végül a tejhabot, így a rétegek gusztusosan elkülönülnek.
Lungo
A hosszú kávé, mely lényegében egy, a megszokotthoz képest több forró vízzel készült, így hígabb espresso.
Americano
A hosszú kávé még hígabb változata, melybe az espressóhoz 2/3 rész, vagyis nagyjából 60 milliliter forró vizet adnak.
Einspänner
Hosszú kávé, a tetején tejszínhabbal.
Macchiato
Egy espresso, foltnyi mennyiségű tejhabbal a tetején.
Ristretto
Az espresso fele annyi vízzel, de ugyanannyi kávévval készülő, sötétebb, koncentráltabb verziója.
Affogato
Egy nagy gombóc vaníliafagyi, leöntve egy szimpla vagy egy dupla espressóval.
Mocha
Forró csoki és egy espresso keveréke, tejhabbal és kakaószórással a tetején.
Corretto
Egy espresso némi alkohollal, például grappával vagy brandyvel felturbózva.