nlc.hu
Gasztro

Nagy cseresznye

Megérett minden idők legnagyobb cseresznyéje

Egy olasz farmon történt a soha nem látott mezőgazdasági észlelés: a gigantikus méretű cseresznye azonnal meg is döntötte a nem hivatalos világrekordot.
Cseresznye - Fotó: Pexels

Egy olasz testvérpár találta a hatalmas cseresznyeszemet a kertjében, amely közel 1 uncia, vagyis 2835 gramm súllyal bír. Ezzel pedig a cseresznye megütötte a Guinness Rekordok Könyvének nem hivatalos rekordját.

A 25 éves trevisói olasz farmer, Sebastiano Zanoni és 22 éves húga, Selene épp szüreteltek, amikor megtalálták a gigantikus cseresznye szemet, ami 0,88 uncia súllyal büszkélkedhet, miközben az eddig jegyzett világrekord súly 0,84 uncia.

A testvérpár elmondta, utánanéztek, hogyan kerülhetnének be a Guinness Rekordok Könyvébe, ám azt találták, hogy csak 782 dollár díjért cserébe jönnek ki hozzájuk a hivatalos Guinness-bírák, ami elég borsos ár, miközben az is félő, hogy a cseresznye egész egyszerűen elrohad, mire a hivatalos minősítést végző szakemberek megérkeznek.

(via)

Még több Guinness-rekord az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top