nlc.hu
Gasztro

Kalóriaszegény nasik

7 kalóriaszegény nasi, amit fogyókúra alatt is nyugodt szívvel ehetsz

Nem kell a diéta alatt elvágni magad minden nasitól, lehet ezt egészségesen is művelni, alacsony kalóriatartalmú nassolással.

Az egyértelmű, hogy nemcsak a kilóknak, de az egészségednek is rosszat tesz, ha a chipshez és tábla csokikhoz nyúlsz, amikor nassolhatnékod támad. Ezért hoztunk olyan egészséges nasikat, amiket be lehet illeszteni a diétába is, és még a szervezetedet is támogatod vele.

1. Zöldségek és humusz

Talán nem is nagyon kell elemezni, hogy ha több zöldséget eszel, akkor támogatod az egészségedet és a kilók sem ragadnak rád, mintha nem lenne holnap. Az a legjobb nasi, ha friss zöldségeket hasábokra vágsz és humuszba mártogatva eszed, amivel rost, vitamin és fehérje is jut a testedbe. Két evőkanál humusz és egy sárgarépa nagyjából 100 kalóriát jelent.

2. Alma és mogyoróvaj

Itthon nem annyira elterjedt még a natúr, cukormentes mogyoróvaj, pedig tele van fehérjével, amivel remekül kiegészítheted például az almát. Ráadásul a mogyoróvaj csökkenti az éhségérzetet és segít a falásrohamok megelőzésében, úgyhogy érdemes felvenni a repertoárba. Két evőkanál mogyoróvaj egy közepes almával 260 kalória körül mozog.

7 kalóriaszegény nasi

Az egészséges nasik is lehetnek ínyencségek (Kép: Unsplash)

3. Főtt tojás

Igen, a főtt tojás nem csupán reggelire való, egész nyugodtan lehet enni nasi helyett is. Egy főtt tojás mindössze 78 kalória, egészséges zsírokat, fehérjét, B12 vitamint, szelént és még mi minden jót tartalmaz, úgyhogy jó, ha az étrended tartod. Ehetsz mellé zöldséget, olajos magvakat vagy akár sajtot is.

4. Eper kókuszhabbal

Már a nevétől elindul a nyálelválasztás, ha te is édesszájú vagy, akkor ez az egyik kedvenc nasid lesz. A kókuszhabhoz csak egy jól behűtött kókuszkrémet kell habverővel alaposan felverni, tehetsz bele édesítőt és egy kis vaníliakivonatot is. 140 gramm felkockázott eper két evőkanál kókuszhabbal 218 kalória lesz.

Össze is turmixolhatod a kókuszkrémet az eperrel:

5. Energiagolyók

Csupa egészséget zárhatsz egy-egy energiagolyóval, ha a következő receptből készíted el.

Hozzávalók:

  • 30 gram kesudió
  • 100 gramm mandula
  • 250 gramm datolya
  • 30 gramm cukormentes kókusz chips
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 15 gramm kókusztejpor

Keverj össze mindent, készítsd a keverékből golyókat, majd tedd a hűtőbe. Egy golyó kalóriaértéke függ a méretétől, de nagyjából 100 kalóriát tartalmaz.

Nézd meg az egészségtelen nasik egészséges verzióit is:

6. Görög joghurt bogyókkal

A görög joghurtot szereti a bélflórád, segíti az anyagcserét, a piros bogyós gyümölcsök pedig tele vannak antioxidánsokkal, úgyhogy még fiatalítanak is (és minimum szupererőd lesz tőlük). Egy fél bögrényi áfonyát például nyakon önthetsz egy görög joghurttal, és máris kaptál egy fantasztikus, 180 kalóriás nasit.

7. Kecskesajttal töltött füge

Nagyon egzotikusan hangzik, de szerencsére ma már minden nagyobb boltban kapható kecskesajt és füge is, úgyhogy nem kell lemondani róla. A kecskesajt magas fehérjetartalma és a füge rosttartalma remekül kiegészítik egymást. Csak félbe kell vágni a fügét, a belsejéből kiszedni annyit, hogy lyuk legyen benne, a kecskesajtot összekeverni a füge belsejével és visszatölteni a fügébe. Egy füge megtöltve 28 gramm kecskesajttal 150 kalóriás nasi lesz.

via

Mutatunk kalóriaszegény ételeket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top