II. Erzsébet szakácsainak nincs könnyű dolga, sok mindenre kell figyelniük, például arra, hogy a tiltólistán szereplő ételek, hozzávalók, ne kerüljenek az asztalra. Ilyen például a fokhagyma és minden egyéb hagyma. Az ok: gyakran kell nyilvános szerepléseket vállalniuk, és a királynő szerint nem engedhetik meg maguknak, hogy hagymaszagú legyen a leheletük.
A királyi család tagjai emellett sohasem fogyaszthatnak kagylót, osztrigát, mert a királynő szerint ezek az ételek magukban hordozzák a fertőzés kockázatát. Ezenkívül a királyi udvarban csak különleges alkalmakkor megengedett krumplit, tésztát és rizst tálalni a magas szénhidráttartalmuk miatt – írja a Blikk.
Olvasnál még II. Erzsébet életéről?
- Titkos ajtók, arany szobák – A legjelentősebb szobák II. Erzsébet otthonaiban
- The Crown: ők fogják az utolsó évadokban alakítani a királyi család tagjait
- Titkos ajtók, arany csodák – A legjelentősebb szobák II. Erzsébet otthonaiban
(Nyitó kép: getty/ Tim Graham)