Utazás

II. Erzsébet jövőre már nem királynő, legalábbis Barbadosban

Barbados hosszú évtizedek után monarchiából köztársasággá válik, így 2021-ben már II. Erzsébetet nem ismerik el uralkodójukként.

Sandra Mason barbadosi kormányzó szerint eljött az ideje, hogy maguk mögött tudják a gyarmati múltjukat. Barbados leghamarabb jövő novemberben válhat köztársasággá, ekkor ünneplik majd a függetlenségük 55. évfordulóját – írja a 24.hu.

II. Erzsébetet üdvözli Barbados népe az 1977-es látogatásán (fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

II. Erzsébetet üdvözli Barbados népe az 1977-es látogatásán (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

II. Erzsébet Királynő nemcsak az Egyesült Királyságnak, hanem a Nemzetközösség 15 másik tagjának is uralkodója. Ez mind olyan ország, ami egykor a brit birodalomhoz tartozott, így Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Antigua és Barbuda, Bahama-szigetek, Barbados, Belize, Grenada, Jamaica, Pápua Új-Guinea, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Salamon-szigetek és Tuvalu is. Legutóbb 1992-ben történt hasonló, mint most Barbadoson, vagyis megváltak II. Erzsébettől, mint az uralkodójuktól.

Olvasnál még II. Erzsébet életéről? Erre tessék!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top