nlc.hu
Gasztro

Vásárlási idősáv az üzletekben

Kiderült, milyen boltokra vonatkozik a vásárlási idősáv

9 és 11 óra között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak ezekben az üzletekben. Az új szabályozás ma hatályba lép.

Hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 11 között a 65 év felettiek védett vásárlási idősávban vásárolhatnak, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Védett sáv hétvégén is lesz, csak akkor reggel 8 és délelőtt 10 óra között – jelentette be Orbán Viktor tegnap a Facebook oldalán egy videóban. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből kiderül, melyik üzletekre vonatkozik a rendelet – írja a 24.hu.

Visszatért a vásárlási idősáv

Visszahozták a vásárlási idősávot (Fotó: MTI)

Ezekre az üzlettípusokra vonatkozik tehát a vásárlási idősáv:

  • Az élelmiszerüzletek,
  • drogériák (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító üzletek)
  • a gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, vagyis a gyógyszertárak.

A mostani korlátozás nem teljesen olyan tehát, mint a tavaszi: ezúttal az idősek bármikor máskor is vásárolhatnak, de a kirendelt idősávok csak az övék, olyankor más korosztályokba tartozók nem léphetnek be a boltokba. A miniszterelnök szerint a járvány statisztikáiból továbbra is látszik, hogy a 65 év felettiek jelentik a legveszélyeztetettebb korosztályt, ez tavasz óta nem változott. Az idősek vásárlási idősávját néhány nagyváros a piacain már korábban visszahozta. 

A Közlönyben tételesen megjelent kormányrendelet szerint az új szabályok november 24-én, azaz már kedden hatályba lépnek.

További koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top