nlc.hu
Gasztro

Akár az ezer forintot is elérheti egy kiló alma ára

Döbbenetes: akár ezer forintba is kerülhet egy kiló alma

A legnépszerűbb gyümölcsből havonta akár 3-4 kilót is elfogyasztunk.

Csúnya meglepetés várhatja azokat, akik csak ritkán szoktak bevásárolni, piacra járni, mostanában ugyanis már akár ezer forintot is elkérhetnek a zöldségesek egy kiló almáért – írja a Blikk. A lap rámutat, hogy a szép, egészséges gyümölcsök ára a szupermarketekben és a piacokon is igen magasan van. Igaz, lehet olcsóbban – körülbelül kilónként 400 forintért – is almát venni, ezek azonban csúnyább, megütődött-megnyomódott almák lesznek. Hozzátesszük: az efféle gyümölcs is éppen olyan egészséges, mint a csinosabb darabok, így nincs semmi baj az ilyen „csúnya” almák fogyasztásával. 

A magas árak komolyan megterhelhetik a családi költségvetéseket, mivel a statisztikák szerint havonta akár 3-4 kiló almát is elfogyasztanak a magyarok.

Vérfagyasztóan megdrágult az alma

A tavalyi szárazság miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai almatermelők (Fotó: Getty Images)

A Blikk által megkérdezett Áts Sándorné agrármérnök szerint azért drágult meg ennyire a gyümölcs, mert tavaly nagyon rossz éve volt a termesztőknek, a szárazság miatt rendkívül alacsony volt a tavalyi termés. 

Almás receptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top