nlc.hu
Gasztro

Ragacsos oldalas recept

Íme, a legfinomabb ragacsos oldalas titka! Muszáj kipróbálnod ezt a receptet!

Olyan szaftos, omlós és kellemesen fűszerezett oldalast mutatunk, ami után megnyalod mind a 10 ujjadat! Irány a konyha!

Az oldalas olyan étel, amit a legtöbb magyar ember nagy élvezettel, hangos cuppogások közepette fogyaszt – lelkiismeret-furdalás nélkül. Egy kellemesen ragacsos oldalas jöhet hétvégére, mint vasárnapi sztárvendég, de hétköznap is szívesen látjuk az asztalon. Az biztos, hogy ha megérezzük az illatát, nem kell kétszer mondani, hogy elkészült az ebéd vagy a vacsora. Az ebédlőasztal omlós és fűszeres sztárját millióféleképpen el lehet készíteni, mi most egyet mutatunk a sok variáció közül – azt, amelyik szerintünk a legszaftosabb és a legízletesebb.

Ragacsos-szaftos oldalas

Burgonyával, párolt zöldségekkel vagy egy-két szelet kenyér társaságában – ez a ragacsos oldalas  olyan finom, hogy ha egyszer elkészíted, biztosan a rabja leszel.

Ragacsos oldala recept

Ragacsos és omlós oldalas (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg húsos sertésoldalas
  • 1,5 nagyobb fokhagyma
  • 5 dl ketchup
  • 5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál Worchester-szósz
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors
  • 1 csapott teáskanál oregánó
  • 1 csapott teáskanál rozmaring

Elkészítés:

Vágd fel a húst kisebb darabokra, tedd egy vízzel teli lábasba, majd add hozzá a fokhagymát, a szemes borsot, sózd meg, és hagyd főni 1 órán keresztül, fedő alatt.
Amíg a hús fő, közben készítsd el a szószt: fogj egy tálat, és öntsd bele a mézet, a ketchupot, a Worchester-szószt, majd fűszerezd 3 gerezd zúzott fokhagymával, oregánóval, rozmaringgal, valamint őrölt borssal. Keverd el a hozzávalókat, és ha kész a hús, hagyd egy kicsit kihűlni, végül tedd bele a tálba, majd forgasd bele alaposan a szószba. Takard le a tálad fóliával, és irány a hűtő 2-3 órára! Az idő neked dolgozik, így, ha megteheted, egy egész éjszakára hagyd a pácban az oldalast.

Ha kivetted a hűtőből a páccal átitatott húsokat, tedd őket egy tepsibe, majd mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe! A sütési idő körülbelül 50-60 perc, de az első 20 percben fóliával, fedővel letakarva süsd az oldalast, majd az utolsó körülbelül bő fél órában fedő nélkül, hogy szép, aranybarna legyen. A mennyei ragacsos oldalast tálalhatod hagymás törtburgonyával, krumplipürével, párolt zöldségekkel, salátával, de eheted friss kenyérrel is.

Oldalas után tessék, egy kis desszert!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top