A kukorica az egyik legsokoldalúbb alapanyag, amiből rengeteg mindent készíthetsz. Rengeteg ételt szebbé tesz, még a tócsnit is feldobhatod vele. Mi most 3 gyors, egyszerű és extra finom vacsoraötletet mutatunk.
Rakott penne konzerv kukoricával
Ha gyorsan készítenél valami tartalmasat és laktatót, a rakott penne tökéletes alternatíva. A recepthez használj durumtésztát, és még a vonalaid miatt sem kell aggódnod!
Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- 40 kg sertéshús
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 rózsa fagyasztott karfiol
- 50 ml főzőtejszín
- 20 dkg edami sajt
- 1 konzerv kukorica
- olívaolaj
- margarin
- só, bors
Elkészítés:
Egy lábasban tedd fel főni a pennét hideg, sós vízben. Amíg a tészta fő, egy serpenyőbe önts olívaolajat, és pirítsd meg a kockákra vágott húst. Amikor kifehéredett, ízlés szerint sózd, borsozd, és add hozzá a zúzott fokhagymát.
Most jöhet bele a karfiol, a kukoricakonzerv, és ha elkeverted, öntsd hozzá a tejszínt, majd főzd közepes lángon pár percet. Fogj egy jénai tálat, vagy egy olyan serpenyőt, aminek a fogantyúja hőálló, kend ki margarinnal, majd kanalazd bele a tésztát, rá a szószt, reszelj rá sajtot, és keverd el, végül a tetejére reszelj még egy adag sajtot. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon körülbelül 20 percig.
Teriyaki csirke
Ez a teriyaki csirke szó szerint percek alatt megvan, így ideális, ha alig van időd, de nem mondanál le a főtt ételről – meg a kukoricáról –, de a chilis babnál valami könnyedebbre vágysz.
Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé
- 1 kukoricakonzerv
- 1 fehérbabkonzerv
- 1,5 dl teriyaki szósz
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Kockázd fel a csirkemelleket, önts egy serpenyőbe olívaolajat, és pirítsd fehéredésig. Ha már kifehéredett, sózd, borsod, és add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket. Ha már átsült a hús, öntsd hozzá a teriyaki szószt, majd főzd addig, amíg be nem sűrűsödik.
Ez után öntsd hozzá a babot és a kukoricát, főzd 5 percig, és kevergetés mellett főzd még pár percig. Közben kóstolgasd, és ha szükségét érzed, adj még hozzá teriyaki szószt.
Tepsis pulykamell
Azért szeretjük a tepsis ételeket, mert pikk-pakk elkészülnek, annyiféleképpen variálhatjuk őket, ahogy csak szeretnénk, és laktatók. Pont, mint ez a tepsis pulykamell, ami kukoricával az igazi!
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 50-70 dkg édesburgonya
- 1 fej lila hagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kukoricakonzerv
- 1 konzerv zöldborsó
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors
- petrezselyem
Elkészítés:
Kockázd fel a pulykahúst, fogj egy tepsit, locsolj az aljára egy kevés olajat, és tedd bele a húst. Sózd, borsozd, majd kezdd el sütni 180 fokon. Közben karikázd fel a hagymákat, a burgonyát, és amikor a hús már félig puha, forgasd hozzá őket.
Az egészet öntsd fel 2 dl vízzel, sózd, borsozd, majd süsd újabb 30 percig. A végén add hozzá a borsót és a kukoricát, öntsd hozzá a 1,5 dl tejszínt, keverd össze, és süsd még 10 percig.