nlc.hu
Gasztro

Sok vendéglátós nem nyitotta ki a belső tereket

Több vendéglátóhely nem nyitotta ki a belső tereket, hogy a családok együtt lehessenek

Szeretnék elkerülni a konfliktusokat és a családok szétszakítását azok a vendéglátósok, akik nem nyitották ki a belső tereket, és csak a teraszon fogadják a vendégeket.
Vendégek a terasznyitás után

Miután elértük a 4 millió beoltottat, megnyithattak az éttermek és vendéglátóhelyek belső terei is a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. De hiába van meg a lehetőség, több vendéglátós úgy döntött, odabent nem, csak a teraszon fogadja a vendégeket.

A Keszthelyi Televízió arról számolt be, hogy gyenesdiási cukrászdában nem nyitották meg a belső helyiséget a vendégek előtt. A tulajdonos szerint rendkívül kellemetlen helyzeteket tud szülni a szabályozás. Mint mondta, ők nem kérhetik el senki személyi igazolványát, így bárki bemutathatja bárki védettségi igazolványát. Ezért inkább megelőzték a feszültséget azzal, hogy csak a teraszuk van nyitva.

Hasonlóképpen gondolkodik egy balatongyöröki kávéház is. A vendéglátóhely vezetősége szerint még nem elegendő a beoltottak száma, ez pedig családon belül is okozhatna konfliktust, hiszen előfordulhat, hogy az egyik fele beülhetne belső térbe, míg a másik nem. Ezt a szétszakítást szeretnék megelőzni, valamint elkerülni a konfliktushelyzeteket.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Balázs Attila)

Védettségi igazolvány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top