nlc.hu
Otthon

Szállás védettségi igazolvány nélkül

Szállodaszövetség elnöke: „Nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa”

Erős pünkösdre és kiemelkedő nyári szezonra számít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, de emlékeztetett: védettségi igazolvány nélkül nem engedik be a vendégeket.
Szájmaszkos vendégek egy szálláshelyen

Aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az már mehet szállodába. Ám hiába kapta meg valaki az első oltást, és van róla igazolása, plasztikkártya nélkül nem veheti igénybe a szállást.

Sajnos, nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa

– mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Blikknek. Viszont ha ilyen előfordul, szinte biztos, hogy a vendég visszakapja az előleget.

A pünkösdi hétvégére már rengeteg belföldi foglalás érkezett a szálláshelyekre, ha mindenki elmegy, és tényleg van védettségi igazolványa, akkor 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek a szállodák és a magánszálláshelyek.

Flesch Tamás arra számít, hogy a belföldi turizmust illetően kiemelkedő lesz a nyári szezon, várhatóan telt ház lesz mindenhol, a vendégéjszakák száma pedig a tavalyi évet is meghaladja majd.

(Kiemelt kép: iStock)

Bonyodalmak a védettségi igazolvánnyal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top