Ha nincs időd főzni, vagy egyszerűen csak megéheztél, és ennél valami laktatót, a szendvics tökéletes megoldás. Pláne az olyan szendvics, amire házi készítésű szendvicskrémet kensz!
Snidlinges-tonhalas szendvicskrém
Ha szereted a halat, akkor ez a tonhalas szendvicskrém a neked való! Tökéletesen passzol hozzá a vöröshagyma, de ha úgy tartja kedved, lila hagymával is készítheted.
Hozzávalók:
- 1 tonhalkonzerv (saját lében)
- 1 fejvöröshagyma vagy lila hagyma
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál snidling
- 2 mokkáskanál petrezselyemzöld
- 1/2 mokkáskanál citromlé
- só, bors
Elkészítés:
Szűrd át az aprított tonhalat, hogy a leve lecsorogjon, sózd, borsozd, szórd rá a petrezselymet, és add hozzá a citromlevet. Vágd egészen apróra a snidlinget, a vöröshagymát (vagy a lila hagymát), és keverd el a tonhallal. Végül kanalazd hozzá a tejfölt és a majonézt, alaposan keverd el a krémet, majd 1 órára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fokhagymás sajtkrém
Rajongsz az olaszos ízvilágért? Akkor ezt a sajtkrémet imádni fogod! Könnyű, krémes, és a bazsalikomtól igazán friss. Ha még tovább fokoznád az élvezeteket, sajtkrémmel puffancsot is készíthetsz!
Hozzávalók:
- 15 dkg feta sajt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 csipet bazsalikom
- 5 csipet oregánó
- só, bors
Elkészítés:
A feta sajtot törd össze villával annyira, hogy krémes állagot kapj. Zúzd össze a fokhagymagerezdeket, majd jöhet az olívaolaj és a fűszerezés! Sózd, borsozd, add hozzá az oregánót és a bazsalikomot, majd mixerrel keverd teljesen krémesre. Eheted mártogatósként is sárgarépával, uborkával, angol zellerrel, és friss kenyérre, pirítósra is kenheted, paradicsom társaságában.
Currys-tojásos szendvicskrém
A tojáskrémet gyerekkorunk óta nem tudjuk megunni. A hagyományosat és az újító szellemű recepteket is kedveljük, mi most curryt adtunk hozzá.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 2 csipet curry
- kakukkfű
- só, bors
Elkészítés:
Tedd fel a tojásokat hideg vízben főni, és főzd őket forrástól számítva 6-7 perc alatt keményre. Ha megfőttek, törd be a héjukat, és tedd hideg vízbe őket – így könnyebben lejön majd a héjuk.
Ha kihűltek, pucold meg a tojásokat, és keverd el a sárgájukat a tejföllel, valamint a fűszerekkel. A tojásfehérjéket vágd apróra, majd add hozzá a krémhez, és keverd el. Fogyasztás előtt 1-2 órát hagyd állni a hűtőben.