nlc.hu
Gasztro

Telített a nyári esküvői szezon

Esküvődömping lesz nyáron, szeptemberre is kitolódott idén a szezon

Kiderült, hogyan alkalmazkodtak az új helyzethez a szerelmesek és a szolgáltatók.
esküvő

A koronavírus-járvány miatt a párok többségének újra kellett terveznie a nagy napot. Köztük van Hítli Dávid – Csepregi Éva fia – és menyasszonya, Dóra is. B-tervük van, de csalódottságuk érezhető. A Tények Plusz úgy értesült, hogy a fiatalok két nappal ezelőtt ugyan már megtartották – a család és a barátok nélkül – a polgári szertartást, de a lagzira csak szeptember 25-én kerül sor. Ez az első olyan dátum, amin Dávid édesanyja is biztonsággal ott tud majd lenni.

A világjárvány és korlátozások ellenére úgy tűnik, hogy a fiatalok házasodási kedve nem csökkent, éppen ellenkezőleg: alkalmazkodtak a körülményekhez, és igazi dömping várható az idei nyáron esküvői szezonban. Ez pedig jó hír a szolgáltatóknak. „Az utóbbi 2-3 hétben ugrásszerűen megnövekedett a felkérések száma, úgyhogy a telítettség már 70-80 százalékon áll” – nyilatkozta a Tények Pluszban Nagypál Marietta sminkes. Aki az is elmondta, hogy az arák a járványhelyzet miatt inkább biztosra mennek, és több időpontot foglalnak esküvői sminkre.

Akadnak olyan szolgáltatók, akinél már év elején sem lehetett szabad időpontot foglalni a nyárra. Sok pár ugyanis már tavaly áttette 2021 nyarára az esküvőjét, hogy biztosra mehessenek. „Az olyan klasszikus esküvői napok, mint a péntek és a szombat, már tele vannak idénre teljesen. (…) A július és az augusztus továbbra is a két legnépszerűbb hónap, de kitolódott most szeptemberre is a szezon” – árulta el Háló Heléna esküvőszervező.

A koronavírus-járvány miatt egyébként divatba jöttek a meghitt, kis esküvők is, sőt sok olyan pár akadt, akik a lagzit a családi házuk vagy a nyaralójuk kertjében tartotta. Ugyancsak népszerűvé vált a ceremóniák online közvetítése, így sokan be tudnak csatlakozni.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

 

Esküvőt tervezel? Ez érdekelhet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top