nlc.hu
Gasztro

Közepes popcorn a moziban

Ezért nem választ senki közepes popcornt a moziban

Egy ügyes marketingfogás miatt az emberek többsége nem vesz közepes popcornt a moziban.
Popcorn

Max Klymenko a mozik „titkait” leplezi le a 2,3 millió követője előtt a TikTokra kitett egyik videójában, amelyben a mozis pattogatott kukoricáról is beszél.

A férfi azt mondja, azért nem „kellene” közepes popcornt venned a moziban, mert az egész csak egy marketingtrükk.

A mozikban általában három – kicsi, közepes és nagy – méretben vehetünk pattogatott kukoricát, de a közepes méret csak azért létezik, hogy arra ösztönözze a vásárlókat, hogy a nagyot vegyék meg. A nagy ugyanis nem sokkal drágább, mint a közepes. Ezt hívják csali árazásnak.

@maxklymenko

part 1 - cinema secrets 🎥 last one is the reason why you can’t touch the screen 🤯 #learnontiktok #cinema #movies #business

♬ original sound - Max Klymenko

Ez minden moziban így van, Magyarországon is, és ha jobban belegondolsz, nem nehéz észrevenni az átverős árképzést. Általában a legkisebb popcorn kerül arányaiban a legtöbbe.

Lássunk egy kitalált árképzést a példa kedvéért: másfél liter popcornt kapsz mondjuk 500 forintért. A közepes csak 150 forinttal drágább, de már 3 liter, míg az 5 literes nagy pattogatott kukoricát 750-ért adják. Az emberek nagy része ilyen árazás mellett a nagyot fogja választani, még akkor is, ha alapból egy kicsit kért volna.

(Kiemelt kép: Unsplash/Corina Rainer)
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top