nlc.hu
Gasztro

Házi pattogatott kukorica recept

Házi pattogatott kukorica: így lesz tökéletesen olyan az otthoni popcorn, mint a moziban!

Imádod a mozis pattogatott kukoricát, de akárhogyan próbálkozol, nem sikerül leutánozni? Mi most eláruljuk a titkot!

Néhány napja a TikTokon terjed egy videó, ami végre beteljesíti minden pattogatott kukorica fan álmát: mindenhol vajas lesz a popcorn, nem csak a tetején!

A vajas popcorn titka

Hogyan lehet egyenletesen eloszlatni a vajat a mozis popcornon? Itt a megoldás – legalábbis akkor, ha maguknak engedhetjük a vajat a kukoricára. A TikTok egyik felhasználója olyan hacket mutat be, ami pillanatok alatt megoldja a problémát, és egy szempillantás műve az egész. A trükk zseniálisan egyszerű: egy szívószál kell csak a pattogatott kukorica közepébe állítanod, amit utána betolsz a vajadagoló alá, és máris jut a kukorica aljára a vajból.

„Imádom a vajas pattogatott kukoricát, de utálom, amikor a vaj csak a tetején van – mondta a videóban a lány. – Így egy műanyag szívószálat használok a pattogatott kukoricás vödörben, hogy a vaj egészen az aljáig lecsorogjon.”

A TikTok-felhasználó a videóban elmondja, hogy az ötlet nem az övé, és nem is új keletű. A tökéletes vajas popcorn titkát a nagynénije osztotta meg vele még akkor, amikor egészen kisgyerek volt. A trükk pedig annyira bevált, hogy azóta is használja. A videó felkerülése óta csak néhány nap telt el, de máris több mint 11 millió megtekintésen van túl, 925 000 kedvelést és több mint 6000 kommentet kapott.

A kommentekből kiderült, hogy a trükköt mások is ismerték már régről, és van, aki zacskót tesz a doboz aljára, hogy a vaj ne áztassa át. Persze, tegyük hozzá, ez itthon egészen másként működik, de nekünk a tökéletes házi popcornra is van egy tippünk, ami a vaj mennyiségétől függően még egészségesebb is, mint a mozis.

Házi popcorn recept

Pont olyan, mint a moziban!
(Fotó: Getty images)

Tökéletes házi vajas pattogatott kukorica

Ha otthon szeretnéd elkészíteni a vajas pattogatott kukoricát, mi is tudunk egy trükköt, és még mikró sem kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 5-6 csipet só
  • 1 evőkanál parmezán
  • 1 bögre pattogtatni való kukorica

Elkészítés:

Egy nagy lábasba önts olajat, add hozzá a sót, majd kezdd el hevíteni. Most add hozzá a pattogtatni való kukoricaszemeket – körülbelül egy 2 decis pohárnyit –, és kevergesd addig, amíg az első szemek ki nem pattognak. Ez után tedd rá a lábas tetejét, és rázogasd a lábast, amíg ki nem pattog az összes szem.

Amikor kész, vedd le a tűzről, fogj egy nagy keverőtálat, aminek van teteje is, szeld bele a vajat vékony szeletekben. Öntsd rá a még forró kukoricát, most jöhet rá a reszelt parmezánsajt, zárd le a tetővel, és rázogasd össze! Máris kész a tökéletesen vajas-sajtos popcorn a házi mozihoz!

Még több recept, ha nassolnál még valamit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top