nlc.hu
Gasztro

Börtönt is járhat azért, ha valaki vegetáriánus étrenden tartja a kutyáját

Börtönt is kaphat az a gazdi, aki vega étrenden tartja a kutyáját – szigorítottak a britek

Több millió forintnak megfelelő pénzbüntetés és börtön várhat azokra a gazdikra, akik vegetáriánus étrenden tartják a kutyáikat Nagy-Britanniában.

Az Egyesült Királyságban érvényes 2006. évi állatvédelmi törvény alapján börtönbüntetés, illetve 20 ezer fontos (8,5 millió forintos) pénzbírság szabható ki, ha valaki vegetáriánus étrendre szoktatja át a kutyáját.

A jogszabály kimondja, hogy a háziállatoknak megfelelő étrendet kell biztosítani, ami eredményezhet büntetőeljárást, ha a hatóságok alkalmatlannak találják a húsmentes táplálkozási formát – írta a Daily Mail.

A kutyák számára valóban nem megfelelő étrendet sajnos több sztár is gyakorolja, reklámozza.  A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton például már egy ideje növényi étrendet biztosít Roscoe nevű kutyájának. A kutyák megfelelő étkezéséről mi is készítettünk egy nagyobb interjút dr. Mák Erzsébettel, aki óva inti a kutyagazdikat, hogy csak zöldségen és gyümölcsön tartsák a kutyáikat.

Fotó: Pexels

(Tények)

Még több cikk kutyatartás témában

kutyák, étrend, vega

Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top