nlc.hu
Gasztro
3 húsos főétel 30 perc alatt

3 laktató húsos főétel, ami maximum 30 perc alatt elkészül

Nincs mindig időnk órákig állni a konyhában, valami főételt viszont csak kellene varázsolni az asztalra. Ilyenkor jöhetnek ezek a receptek!

Teljesen megértjük, hogy nincs idő a munka, gyerekek, háztartás mellett mindig arra, hogy olyan ételt főzz, amivel órákig kell pepecselni. Ha húsos főételt szeretnél gyorsan az asztalra tenni a családnak, akkor a legjobb barátod a darált hús lesz, mutatunk hozzá három különleges receptet, amit maximum 30 percbe telik elkészíteni.

Görög tortellini serpenyőben

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott sajtos tortellini
  • 0,5 kg darált marhahús
  • 1 közepes cukkini
  • 1 kis lila hagyma
  • 3 bögre marinara szósz
  • 1/2 bögre víz
  • 1/4 teáskanál bors
  • 2 közepes paradicsom
  • 1/2 bögre felkockázott feta sajt
  • 1/2 bögre magozott görög olajbogyó félbevágva
  • 2 evőkanál bazsalikom
Tortellini zöldségekkel

A tortellini zöldségekkel jó választás (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Főzzük meg a tortellinit a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően. Közben egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a marhahúst, a cukkinit és a hagymát együtt. Szűrjük le a tortellinit, adjuk hozzá a serpenyőben lévő húsos zöldségekhez, keverjük bele a marinara szószt, a vizet és a borsot. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot alatta és fedő nélkül főzzük még 5 percig. Ekkora adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót és a bazsalikomot, összerottyantjuk és már tálalhatjuk is a villámgyors főételt.

Gyors pásztorpite

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált marhahús
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre víz
  • taco fűszer
  • 2 bögre reszelt cheddar sajt
  • 3 bögre maradék vagy porból készíthető krumplipüré
Pásztor pite

Ez a pásztorpite villámgyorsan elkészül (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy serpenyőben feltesszük kevés olajon pirulni a húst, hagymát és fokhagymát együtt. Hozzáadjuk a taco fűszert, amikor a húsok már megpirultak, mehet hozzá a víz, majd ha felforrt, beledobjuk a reszelt sajtot is, és lehúzzuk a tűzről. Egy tálban összekeverjük a krumplipürét a maradék sajttal. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a húst, mehet rá a sajtos krumplipüré, és az egészet betoljuk a sütőbe, míg aranybarnára nem sül a főétel teteje.

A legjobb lasagne leves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált marhahús
  • 1 nagy zöldpaprika
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 nagy paradicsom
  • 400 ml alaplé
  • 200 ml paradicsom passata
  • 1 bögre fagyasztott kukorica
  • 1/4 bögre sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék (vagy oregánó, bazsalikom, majoranna)
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/2 bögre reszelt parmezán sajt
  • 2,5 bögre tészta
Lasagna leves

A lasagne leves laktató főétel (Kép: Getty Images)

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben összepirítjuk a marhahúst, a zöldpaprikát és a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, főzzük még 1 percig. Belekeverjük a paradicsomot, az alaplét, a paradicsom passatát, a kukoricát, a paradicsompürét, az olasz fűszereket és a borsot. Forraljuk fel, majd keverjük bele a tésztát szárazon és lassú tűzön, lefedve főzzük együtt 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul. Tálaláskor szórjuk meg sajttal.

Forrás: 1, 2, 3

Mutatunk sütiket is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top