Teljesen megértjük, hogy nincs idő a munka, gyerekek, háztartás mellett mindig arra, hogy olyan ételt főzz, amivel órákig kell pepecselni. Ha húsos főételt szeretnél gyorsan az asztalra tenni a családnak, akkor a legjobb barátod a darált hús lesz, mutatunk hozzá három különleges receptet, amit maximum 30 percbe telik elkészíteni.
Görög tortellini serpenyőben
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott sajtos tortellini
- 0,5 kg darált marhahús
- 1 közepes cukkini
- 1 kis lila hagyma
- 3 bögre marinara szósz
- 1/2 bögre víz
- 1/4 teáskanál bors
- 2 közepes paradicsom
- 1/2 bögre felkockázott feta sajt
- 1/2 bögre magozott görög olajbogyó félbevágva
- 2 evőkanál bazsalikom
Elkészítése:
Főzzük meg a tortellinit a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően. Közben egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a marhahúst, a cukkinit és a hagymát együtt. Szűrjük le a tortellinit, adjuk hozzá a serpenyőben lévő húsos zöldségekhez, keverjük bele a marinara szószt, a vizet és a borsot. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot alatta és fedő nélkül főzzük még 5 percig. Ekkora adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót és a bazsalikomot, összerottyantjuk és már tálalhatjuk is a villámgyors főételt.
Gyors pásztorpite
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált marhahús
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 bögre víz
- taco fűszer
- 2 bögre reszelt cheddar sajt
- 3 bögre maradék vagy porból készíthető krumplipüré
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy nagy serpenyőben feltesszük kevés olajon pirulni a húst, hagymát és fokhagymát együtt. Hozzáadjuk a taco fűszert, amikor a húsok már megpirultak, mehet hozzá a víz, majd ha felforrt, beledobjuk a reszelt sajtot is, és lehúzzuk a tűzről. Egy tálban összekeverjük a krumplipürét a maradék sajttal. Egy tűzálló tál aljára rakjuk a húst, mehet rá a sajtos krumplipüré, és az egészet betoljuk a sütőbe, míg aranybarnára nem sül a főétel teteje.
A legjobb lasagne leves
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált marhahús
- 1 nagy zöldpaprika
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy paradicsom
- 400 ml alaplé
- 200 ml paradicsom passata
- 1 bögre fagyasztott kukorica
- 1/4 bögre sűrített paradicsom
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék (vagy oregánó, bazsalikom, majoranna)
- 1/4 teáskanál bors
- 1/2 bögre reszelt parmezán sajt
- 2,5 bögre tészta
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben összepirítjuk a marhahúst, a zöldpaprikát és a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, főzzük még 1 percig. Belekeverjük a paradicsomot, az alaplét, a paradicsom passatát, a kukoricát, a paradicsompürét, az olasz fűszereket és a borsot. Forraljuk fel, majd keverjük bele a tésztát szárazon és lassú tűzön, lefedve főzzük együtt 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul. Tálaláskor szórjuk meg sajttal.