nlc.hu
Gasztro

A tökéletes sült kolbász 5 titka

Ez a tökéletes sült kolbász 5 titka a Michelin-csillagos séf szerint

Néhány egyszerű tippet osztott meg a kolbászsütésről Jeff Baker séf, aki a brit királynőnek is főzött.

Kolbászt sütni mindenki tud, gondolhatnánk, pedig hiába nem egy bonyolult műveletről van szó, sokan rosszul csinálják. Legalábbis így gondolja Jeff Baker Michelin-csillagos séf, aki korábban II. Erzsébet királynőnek is főzött.

A séf ezért elárulta, hogy mi az az öt lépés, amely segítségével bárki tökéletes kolbászt süthet.

Elárulta a tökéletes sült kolbász 5 titkát a Michelin-csillagos séf

5 egyszerű tipp a tökéletes sült kolbászért (Pixabay/Monica Volpin)

  1. Sütés előtt legalább 20 perccel vedd ki a kolbászt a hűtőből. Ez segít abban, hogy a kolbász egyenletes átsüljön, és ne hasadjon fel a bőr, amikor a forró serpenyővel találkozik.
  2. Használj egy nehéz, tapadásmentes serpenyőt, a hőfokot pedig állítsd alacsonyra vagy közepesre.
  3. Tegyél egy teáskanálnyi kacsa- vagy libazsírt a serpenyőbe, majd ha megolvadt, forgasd körbe, hogy a serpenyő alját mindenhol bevonja, A fölösleget öntsd ki.
  4. Tedd a kolbászokat a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz. Süsd egyenletes hőfokon, a gyakori forgatás pedig biztosítja, hogy a kolbászok aranybarnák legyenek. Jeff a hagyományos sütni való kolbászhoz 10-12 percet javasol.
  5. Tálalás előtt pihentesd a kolbászokat. Miután megsült, a kolbász még kemény tapintású, belső hőmérséklete pedig 70 fok körüli. A titok az, hogy pihentesd őket, akár a steaket, így puha és szaftos lesz a végeredmény.

A séf azt is elárulta, milyen hibákat követnek el leggyakrabban kolbászsütés során. Az egyik, hogy kiszúrják a bőrt vagy bélt, amibe töltve van a kolbász. Így viszont a szaft kifolyik, és egy száraz, ízetlen kolbászt kapunk. A szakember a sütőben sütést sem javasolja, mert kétségtelenül kényelmesebb megoldás, de soha nem lesz olyan ízletes a kolbász, mint amikor a serpenyőben sütjük.

(Daily Star)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top