nlc.hu
Gasztro

A legfinomabb túrófánk

Szerelem első túrófánkra

Ehhez a finom fánkhoz szinte csak kevernünk kell jól tudni, az alapanyagok összeállításában akár a család legkisebb tagjai is segíthetnek! Ezután már csak egy kis türelem szükséges, hogy egy órán belül már majszolhassuk is az ízletes, duci és nagyon túrós fánkokat!

Könnyű beleszeretni ebbe a desszertbe. Amilyen egyszerű az elkészítése, pontosan annyira finom. Ha még nem készítettél idén fánkot, a farsangi időszak végén itt a remek alkalom,hogy bepótold! A túrófánk gyerekkorunk egyik kedvenc édessége. A naptár szerint ma van húshagyó kedd, a nagyböjt előtti utolsó nap, ami egyben a farsangi szezon vége. Mi mással ünnepelhetnénk meg ezt a napot, mint ezzel az isteni édességgel? Mutatós, ízletes, nem kell sem keleszteni, sem dagasztani. Indulhat a házi menza, harminc darabig meg se álljatok!

                    Farsangbúcsúztató házi túrófánk

túrófánk

Egyszerű és gyors túrófánk (Fotó: Getty Images) 

Farsangbúcsúztató házi túrófánk:

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 3 db tojás
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 250 g finomliszt
  • 1 csipet só

Elkészítése:

  1. A túrót összetörjük egy villa segítségével. Még jobb, ha egy szűrőn átpasszírozzuk, mert így lesz a legtutibb a túrófánk állaga.
  2. Kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és egy csipetnyi sóval is ízesítjük a tésztát.
  3. A tésztát 20-25 percig pihentetjük.
  4. Nedves kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk belőle és 165-170 fokos forró olajban kisütjük őket, pár perc alatt. Fontos a megfelelő hőmérséklet betartása.
  5. Ha megsültek a túrófánkok, a fánkgolyókat hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral, fahéjas porcukorral vagy lekvárral tálaljuk.

 

Megnézem
Összes kép (5)

További fánkos receptek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top