nlc.hu
Gasztro

Kobe marhahús krokett, amire évtizedeket várnak a vendégek

Évtizedeket is várnak a vendégek erre a marhahúskrokettre

A marhahúskrokett nem drága, de éveket kell rá várni.

A japán Takasago legendás hentesüzlete állítólag olyan finom kobe marhahúskrokettet készít, hogy az emberek éveket, akár évtizedeket is hajlandók várni, hogy kipróbálhassák.

A Meat & Delicatessen Asahiya, egy népszerű hentesüzlet Takasagóban, Japán Hyōgo prefektúrájában, amely 1918-as megnyitása óta készít ropogós marhahúskrokettet. Bemehetsz és rendelhetsz magadnak pár ilyen sült finomságot, és nagy valószínűséggel meg fogod kapni. Egyszer majd. A hentesüzlet híres kobe marhahúskrokettjei iránt olyan nagy a kereslet, hogy az embereknek éveket, akár évtizedeket kell várniuk a rendelésre.

Az Asahiya’s Kobe marhahúskrokett nem egy boros marhapörkölt, de jól ismert csemege a japán ínyencségek körében, és exkluzivitását a közelmúltban ismét reflektorfénybe hozta egy érdekes tweet. Április 28-án @hayasino Twitter-felhasználó a népszerű közösségi oldalon bejelentette, hogy

9 évvel a rendelés feladása után végre megkapta Kobe marhahúskrokettjeit a Meat & Delicatessen Asahiyától…

Képzeld el, hogy egy középkorú krokettrajongó vagy, de egyáltalán nem éred meg, hogy megkóstolhasd.

De mennyibe kerül a világ legjobb marhahúskrokettje, ami egyben a világ legdrágább kobe marhahúsából készült? Nos, valójában nem olyan drága, 2700 jen (21 dollár/7500 Ft) egy csomag öt krokettért, de az őrült várakozási idő elég ijesztő.

marhahús nyersen

Illusztráció: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top