nlc.hu
Gasztro
Csirkehús mosása

Jót akarsz? Ne mosd meg a csirkehúst!

Évek óta folyik a vita arról, hogy főzés előtt meg kell-e mosni vagy sem a csirkehúst. Igazából mindenki másra esküszik, de mit mondanak a szakemberek?!

Az örök kérdés: mosni vagy nem mosni a csirkehúst? A szakértők szerint nem érdemes, mert a csirkén olyan baktériumok lehetnek, mint például a szalmonella, ha pedig rosszul mossuk meg a csirkét, és a víz szétfröcskölődik, a konyhapultra, a mosogatóra, sőt, potenciálisan még a szekrényekre is permeteződhetnek a káros baktériumok.

Mosni vagy nem mosni a csirkehúst?

(Fotó: Getty Images/villagemoon)

A Nosalty a Science News cikkére hivatkozva azt írja, hogy az sem mindegy, milyen víznyomás alatt mossuk meg a húst, hiszen minél erősebben jön a víz, annál jobban fröcsköl is, ezért érdemes csak folyatni a húsra. A húsokat csak hideg víz alatt mossuk, és mindig legyen egy tányér vagy mélyebb tál a mosogató alján, hogy ha esetleg kicsúszna a kezünkből a hús, ne közvetlenül a mosogatóba essen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top