nlc.hu
Gasztro

Hatalmas gombát talált egy ausztráliai kisfiú!

Hatalmas gombát talált egy ausztrál kisfiú – videó

Egy 14 éves ausztrál fiú talált egy 6 kilós gombát, most a fiú várja a választ a Guinness Rekordoktól várja a választ, hogy vajon övé-e a világ legnagyobb gombája.
Gombák az erdőben.

A dél-ausztráliai Jasper Les az iskolából hazafelé sétálva fedezte fel az 5,8 kilós porcini gombát. „Egyszerűen lenyűgözött. Soha nem láttam még ekkorát, vagy közel sem ekkorát” – mondta Les a 9Newsnak. Édesanyja, Melanie Les is megdöbbent, mit hozott haza a fia.

„Bejöttek, és azt mondták, ‘Ezt nézd meg’, én pedig leszaladtam és megnéztem. Egyszerűen nem hittem el – mondta. – Az Adelaide Hills egészen különleges hely. Ez az egyetlen hely a déli féltekén, ahol porcini található” – tette hozzá.

Jasper Les azt is elmondta, hogy titokban tartja a gomba pontos származási helyét.

Egy tölgyfa alatt találtam, de nagyjából ennyit tudok mondani

– mondta titokzatosan.

A család kérvényezte, hogy Jasper felfedezését Guinness-rekordként ismerjék el. A rekordot felállító ügynökség honlapján nem szerepel a legnagyobb vagy legnehezebb csiperkegomba, de a leghosszabb ehető gomba a japán Hokuto Corp. által 2014-ben termesztet Pleurotus eryngii volt.

Európában is találtak már hatalmas gombát: egy férfi gigászi tölgyfagombára bukkant még 2021-ben, Kárpátalján, 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top