nlc.hu
Gasztro

Három alapanyagból kétfogásos reggeli, íme!

Kétfogásos reggeli fillérekből: ennél többet lehetetlen kihozni ezekből a hozzávalókból

Két szelet toastkenyér, két darab tojás és egy kocka csoki a boldogság.

Népszerű mostanság a poharas recepttrükk: egy fejjel lefelé fordított vizes pohárral csinálnak lyukat egy szelet toastkenyérbe, és szárnyalhatnak is az ötletek.

Az ebben a zsánerben készült számtalan videó közül ajánlunk egyet annak kreativitása és költséghatékonysága miatt, hiszen egy-két száz forintból alkothatunk belőle jóféle reggelit vagy vacsorát.

Nincs másra szükségünk, mint két szelet toastkenyérre, két darab tojásra, egy kocka csokira, némi zsiradékra és ízlés szerint sóra, borsra.

@stewarttimothy

Egg in the hole AND an uncrustable. Perfectly balanced brekky if you ask me. #lifehack #foodhack #breakfast #uncrustable #food #cooking #fyp

♬ Ultimate life hacks – Kelly

A művelet pofonegyszerű, mégis két kis fogás összejön belőle. Fogunk két pihe-puha toastkenyeret, és pontosan a közepükbe teszünk egy kocka csokoládét. Ezután egy pohár szájával középen kilyukasztjuk a kenyeret, amitől a két kenyér összeáll, és közrefogja a csokit.

Egy fontos: csak puha kenyérrel működik a dolog. Ha morzsálódó, szétesős, nem hozzá a várt eredményt.

A toastkenyerek köralakúra vágott, csokival töltött része mehet a kenyérpirítóba vagy grillbe, kinek mi áll rendelkezésre.

Hevítsünk olajat vagy más zsiradékot serpenyőben, és dobjuk rá a kenyereket. Ezek megüresedő részébe törjünk bele egy-egy tojást, és süssük őket össze. Meg fogjuk látni, hogy a zsiradékon megpirított kenyér benne a tojással sokkal finomabb lesz, mintha egyszerűen csak tükörtojást sütünk, és elfalatozzuk mellé a kenyeret.

A pirítóban pedig kész is az édes kis desszert a tojásétel után!

Tükörtojás borssal, toastkenyérrel

Tükörtojás testközelből / Fotó: ullstein bild, Getty Images

Egyetlen kivetnivalót találtunk csak a videóban: lehetne nagyobb az a csoki!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top