nlc.hu
Gasztro

Reszelt fagyasztott barack – minimális munkával csodás édesség

Imádtuk az olvadó barackforgácsokat: próbáld ki te is ezt a bravúrosan egyszerű édességet!

Az elkövetkező héten újra beköszönt a 30 fokos meleg, és bár jövő szombaton már kezdődik a müncheni Oktoberfest, mi még a nyarat búcsúztatjuk.

Gyakran előfordul, hogy valami könnyű és kényeztető finomságra vágyunk, de nincs se időnk, se kedvünk bonyolult recepteket követni. Jó hírünk van, mert a megfejtéshez elég lehet akár csak néhány szem őszibarack és pisztácia, valamint egy nagy doboz joghurt (lehetőleg krémes görög joghurt). Bár ez a három alapanyag natúran is finom együtt, egy egészen egyszerű, de annál kreatívabb trükkel egy isteni hűs desszertet varázsolhatunk belőle.

A legjobb ételtrükkök ismérve, hogy nem csak nézni élvezet a képsorokat, hanem élőben sem okoznak csalódást a bemutatott tippek. Az idei nyár egyik milliók által kattintott kedvence TikTokon és Instagramon egy fagyos őszibarack-desszert.

Fagyasztott barackos édesség TikTokról

Carolina Gelen és a fagyasztott barack / Forrás: @carolinagelen TikTok

A nagy truváj, hogy a lefagyasztott barackot apró lyukú reszelőn kell lereszelni. Az eszményien olvadó barackforgácsok párja a joghurt, pisztácia és juhar (vagy más) szirup.

Íme:

@carolinagelen

@Frankie Gaw ‘s fruit shaved ice with peaches and cream #desserts #shavedice #sweettreats

♬ Golden Hour: Piano Version – Andy Morris

Tippek a készítéséhez:

  • A görög joghurt tejszínt is tartalmaz, ettől krémes. A natúr helyett göröggel igazán finom ez az édesség.
  • Bár mindig arra buzdítunk titeket, hogy az olajos magvakat fel lehet váltani egymással, ez esetben tényleg a pisztácia a befutó. Kóstoljátok, meglátjátok!
  • A juhar- vagy agavészirup (esetleg más szirup), a citromlé és a reszelt citrom héja nem kötelező elem, de mindkettő dob az ízeken.
  • A desszert elkészítése tényleg csak pár perc, de az, hogy a barackok teljes átfagyjanak és kőkeménnyé váljanak a mélyhűtőben, sok időbe telik. Két-három óra nem elég , akkor jeges forgácsok helyett csak hűs pépet kapunk – bár az sem rossz. A legjobb, ha még előző nap betesszük a fagyóba a barackokat. 
  • A fagyott őszibaracktól a kezünk is le fog fagyni, ezért érdemes fogókesztyűt vagy konyharuhát fogva végezni a reszelést.
  • Csakis apró lyukú reszelővel működik a recept! Ez az úgynevezett citrusreszelő vagy a négyoldalú reszelő megfelelő oldala.
  • A lereszelt őszibarack gyorsan összeesik, ezért ez egy azonnal fogyasztandó édesség.
  • Ha a tálalótányért is behűtöd a fagyasztóban, még szebben tálalható, és egy picit több ideig kitart.

És még egy megfejtés:

@gracie_norton

trying the viral frozen peach shavings for the first time 🍯🍑✨ have been seeing this combo everywhere & can confirm that it’s worth the hypeee!! #viralsnacks #easysnacks #healthyrecipes #easyrecipes #summerrecipes #recipesforkids

♬ Sweet Sunset – Tollan Kim & dulai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top