nlc.hu
Gasztro

Krumplihámozós TikTok trükk

Lehet, hogy eddig rosszul használtad a krumplihámozót

Íme a módszer, amivel időt és energiát spórolhatsz krumplihámozáskor!
Krumplihámozós trükk

A krumplihámozók ott vannak szinte mindenki konyhájában, és a helyes használatuk meglehetősen egyértelműnek tűnik. Csak annyit kell tennünk, hogy lecsúsztatjuk a pengét a zöldség felületén, így megszabadulhatunk a héjától. Az eszközben azonban ennél több lehetőség rejlik, amire egy Jenni (jenniabs) nevű tiktokker hívta fel a figyelmet. 

A gasztroinfluencer egyik legújabb videójáben feltette a kérdést, vajon elgondolkoztunk-e már azon, hogy miért forog előre-hátra a burgonyahámozó feje. Mint elmondta: ennek funkcionális okai vannak. „A hámozás során nem csak lefelé, hanem felfelé is mozgathatod az eszközt, így szupergyorsan meghámozhatod a zöldséget anélkül, hogy fel kellene emelned róla a hámozót” – magyarázta, miközben gyorsan, néhány másodperc alatt meghámozott egy egész édesburgonyát.  

Egyes kommentelők megjegyezték azonban, hogy ha ezzel a módszerrel dolgozunk, fennállhat a veszélye, hogy megvágjuk magunkat. Jenni azonban megcáfolta ezt is. „Valójában soha nem emeled le a pengét a burgonyáról, így valójában nem hozod olyan helyzetbe, hogy megvágjon – magyarázza, hozzátéve, hogy a régi módszer veszélyesebb. – Felemeled a pengét, aztán leteszed, ez lehetőséget ad arra, hogy egy rossz mozdulattal megvágd magad.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top