nlc.hu
Gasztro

Így pucolj krumplit extragyorsan

Így pucolhatsz krumplit extragyorsan, mindössze 2 dolog segítségével!

Ráadásul valószínűleg mindkét eszköz megvan a konyhádban!
Krumplit hámozó nő

Aki eleget forog a konyhában, az tudja, hogy a krumplis ételek elkészítésének az egyik legidőigényesebb része a krumplik megpucolása. Egy nagyobb adag burgonya esetében ez még akkor is egy negyed-fél órás művelet, ha valaki gyors a pucolásban. Arról nem is beszélve, hogy ha nem figyel az ember, akkor még az ujját is becsípheti a hámozó.

Bár a legtöbb étteremben előre pucolt krumplival dolgoznak, egy séf bemutatta a TikTokon, hogy hogyan tudunk egy villa és egy hámozó segítségével pillanatok alatt megszabadítani a héjától egy darab pityókát. A módszer pofonegyszerű: a villát beleszúrjuk a zöldségbe, majd gyors mozdulatokkal forgatva lehámozzuk a felesleget.

Ezzel a trükkel kikerülhető, hogy megvágjuk magunkat és nem töltünk felesleges időt azzal, hogy a markunkban forgatjuk a krumplit. Az ársapkás zöldség egyébként a magyarok nagy kedvence és nem is gondolnánk, hogy hányféle változatban elkészíthető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top