nlc.hu
Gasztro

Sütőpapír használat konyhai trükk

Íme, a sütőpapír hack, ami megváltoztatja az életedet!

Azt gondolod, hogy egy sütőpapíros trükk a konyhában nem képes arra, hogy újraírja a konyhai tapasztalatod? Akkor nagyon figyelj!
Sütőpapír

A sütőpapír praktikus találmány. Nem kell kivajazással és lisztezéssel bajlódni, ha az ember azt szeretné, hogy a sütemény alja és széle ne ragadjon a tepsihez vagy sütőformához. Ráadásul a mosogatást is megkönnyíti, hogy kevesebbet kell az edényeket súrolni. Mindent összevetve tényleg egy hasznos eszközről van szó, csak az nem mindegy, hogyan tesszük bele a formába.

Ha az ember csak belenyomja, félő, hogy kirúgja magát, és a süteményen is lenyomatot hagyhat, ha alatta összegyűrődik a papír. A következő trükk, amit a @numbersixtysix nevű felhasználó osztott meg, segít ezt kiküszöbölni.

Fordítsd fejjel lefelé a sütőformát, tedd rá az aljára (ebben az esetben a tetejére) a sütőpapírt, majd a két oldalát hajtsd úgy be, mint amikor ajándékot csomagolsz. Ezután egyszerűen csak húzd le róla, fordítsd fel az edényt, és helyezd bele az origamizott papírt. Még komoly mértani munkával sem lehetne ennél tökéletesebbre hajtani az egészet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top