nlc.hu
Gasztro

Így melegítsd fel a maradék pizzaszeletet

Végre egy működő TikTok-trükk! Friss, ropogósra varázsoltuk a tegnapi pizzánkat

Spoiler: a mikró és a sütő is kikapcsolva maradhat.
Maradék szalámis pizzaszeletek

Igen, igen, a maradék pizza nem csak mítosz. A zsírját eresztett, szomorúan árválkodó pizzaszeletek azonban nem végezhetik a kukában, még ha kihívást is jelent nem gumiszerű állagúra újramelegíteni.

Alaptézis, hogy a mikróban nyúlni fog a sajt, szivacsossá válik a tészta – még a grillező funkción is. A sütőben pillanatok alatt kiszárad, még ha be is permeteztük vízzel, a széle általában így is betonná válik.

Lehet persze próbálkozni, és léteznek lenyűgöző hibrid módszerek, mint amilyen a mikróban puhítást követő serpenyős sütés, vagy a vízzel ÉS olajjal permetezés.

Ahány megpunnyadt pizzaszelet, annyi esély a Heston Blumenthal-i kísérletekre, akár szeletenként is kipróbálhatjuk a YouTube-on, TikTokon elérhető csúcsmegoldásokat. Mi ezúttal az alábbi módszert alkalmaztuk, és működött.

Korábban próbálkoztunk a pizza vagy a serpenyő bevizezésével, de ettől a pizza épp a pizza jellegét veszítette el, nevesül az alul ropogós, felül szaftos, majd ropogós sajt rétegét.

TikTok-trükk elemzés következik:

  • Az egyik titok az előre felhevített serpenyő. Ha közben melegszik fel, el fog ázni a pizza alja.
  • A felforrósított edénybe zsiradék nélkül rakjuk a szeletet, és a két jégkocka után rögtön jöhet a fedő.
  • Ha a fedő nem zárja le rendesen, nem csapódik vissza a pára, azaz nem működik.
  • Sima vízzel is hasonló eredményt érhetünk el, de a jég fokozatos olvadása a segítségünkre lesz.
  • Lényeges az olaj mellőzése, ennek nyomán a tapadásmentes serpenyő használata. Ha olajat teszünk a pizza alá, meg fogja szívni magát vele a tészta.

Nézd meg TikTokon is:

@dessert.hound

#Pizza #Hack #cooking #reheatpizza

♬ original sound – @dessert.hound

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top