nlc.hu
Gasztro

Pizzasütés lassú főzőben

Így süss pizzát a lassú főződben! – videó

Nem győzik dicsérni a netezők a tiktokert gasztro-trükkjét.
pizzasütés

Kreatív pizzasütési módszer „robbantotta fel” a TikTokot. Mistie Knight nem a sütőjében, hanem a lassú főzőjében készítette el. Videóját már több mint 2,8 millióan látták. A pizzatésztát egyszerűen csak „belenyomkodja” a főzőedénybe, kialakítva a pizza peremét, utána pedig ízesíti.

Pizzaszósszal bekeni, majd reszelt sajtot, felvágott kaliforniai paprikát, lilahagymát, gombát és apróra darabolt pulykahúst szór a tetejére. Utána pedig zúzott fokhagymával hinti meg, majd olvasztott vajjal keni meg a pizzatészta széleit.

Elmondása szerint 2-3 órán keresztül kell „főzni” magas hőmérsékleten a lassú főző méretétől függően. „Szép aranybarna kérget kapsz” – osztotta meg tapasztalatait.

Bár a gasztro-hack kétségtelenül kreatív, néhányan rámutattak arra, hogy a sütőben lényegesen gyorsabban lehet pizzát készíteni. „Ki fog 2 órát várni egy pizzára? Senki! Az egész csak 15 percig tart a sütőben” – kommentálta.

Mistie amúgy sok más főzési és sütés tippet és receptet oszt meg a TikTok-csatornáján, többek között gyors, egyedényes vacsora ötleteket, valamint sütés nélküli desszertek elkészítését.

(via)

Kiemelt fotók forrása: TikTok/ @mistieknight

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top