nlc.hu
Gasztro

Mesterséges intelligencia által készített pizzareklám

Hátborzongató lett a mesterséges intelligencia által készített pizzareklám

Nehéz elképzelni, hogy az ijesztő videó hatására bárki rendelne pizzát a kitalált cégtől.
Egy nő pizzát eszik – jelenet a mesterséges intelligencia által készített pizzareklámból

A mesterséges intelligencia számos különböző területen használható, nemcsak szöveget, hanem képeket és videókat lehet vele generálni. Egy PizzaLater nevű Reddit-felhasználó kitalálta, hogy több platform képességét kihasználva készít egy pizzareklámot, így kiderülhet, mire is képes az AI.

A forgatókönyvet a GPT-4, a képeket a Midjourney készítette, a Runway Gen2 pedig a videót állította össze a Pepperoni Hug Spot nevű, képzeletbeli pizzéria reklámjához.

A videó azonban elég ijesztő lett, a hangulata nagyon baljós, mintha egy horrorfilmben lennénk, amit tovább erősítenek a torz arcok és a narrátor furcsa hangja. A végén pedig így hangzik a szlogen: „Mint a család, csak több sajttal”.

A reklám alapján nehéz elképzelni, hogy valaki a Pepperoni Hug Spottól rendelne pizzát, igaz, az nem derült ki, hogy milyen utasítások alapján készült a videó. 

A mesterséges intelligencia már tényleg mindenhol ott van, hatással lehet a pszichológusok munkájára, és már egy színésznek is védekeznie kellett, hogy ő valódi, nem az AI kreálta. 

(Hvg.hu)

(Kiemelt kép: Reddit/PizzaLater)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top