nlc.hu
Gasztro
Rakott spárga recept

Itt a legszaftosabb rakott spárga recept nyárra!

Gyors ebédet, lightos vacsorát készítenél, de nincs ötleted? A rakott spárga tökéletes napközben és este is, ráadásul nem is kell sok energiát tenned bele, hogy egy igazán ízletes ételt tálalj.

Tény, a spárga nem tartozik a legolcsóbb zöldségek közé, de egyszer-egyszer megéri az asztara tenni, mert nagyon finom. De hogy hozhatod ki a maximumot ebből a zöldségből pillanatok alatt? Elmondjuk egy verhetetlen rakott spárga recept formájában!

Szaftos, rakott spárga

Ez a végtelenül egyszerű spárgás recept azért jó, mert nagyon könnyű elkészíteni, és még másnap is ugyanolyan finom, mint amikor elkészül. Vacsorára és ebédre is tökéletes.

Rakott spárga

Egyszerű, mégis nagyon finom
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga   
  • 30 dkg csirkemell            
  • 20 dkg jázminrizs            
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis pohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 csipet bazsalikom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors               

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, majd sós vízben főzd félpuhára. Arra vigyázz, hogy ne főjön szét, ezért folyamatosan ellenőrizd.

Amíg a spárga fő, vágd fel a hagymát, és kevés olajban dinszteld meg. Kockázd fel a csirkemellet, add a hagymához, fűszerezd, és körülbelül negyed óráig párold. A rizst mosd meg, és főzd félkészre – ne legyen pépes, mert a sütőben még tovább fog párolódni.

Ha mindennel kész vagy, akkor fogj egy hőálló tálat, vajazd ki, és kezdj el rétegezni! Alulra egy sor spárga kerüljön, rá a rizs, tejföl, majd a csirkehús és végül a sajt. Folytasd ezt addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a végét tejföllel és sajttal fejezd be.

Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt készre sül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top