Tény, a spárga nem tartozik a legolcsóbb zöldségek közé, de egyszer-egyszer megéri az asztara tenni, mert nagyon finom. De hogy hozhatod ki a maximumot ebből a zöldségből pillanatok alatt? Elmondjuk egy verhetetlen rakott spárga recept formájában!
Szaftos, rakott spárga
Ez a végtelenül egyszerű spárgás recept azért jó, mert nagyon könnyű elkészíteni, és még másnap is ugyanolyan finom, mint amikor elkészül. Vacsorára és ebédre is tökéletes.
Hozzávalók:
- 50 dkg spárga
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg jázminrizs
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 kis pohár tejföl
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt parmezán
- 2 csipet bazsalikom
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a spárgát, majd sós vízben főzd félpuhára. Arra vigyázz, hogy ne főjön szét, ezért folyamatosan ellenőrizd.
Amíg a spárga fő, vágd fel a hagymát, és kevés olajban dinszteld meg. Kockázd fel a csirkemellet, add a hagymához, fűszerezd, és körülbelül negyed óráig párold. A rizst mosd meg, és főzd félkészre – ne legyen pépes, mert a sütőben még tovább fog párolódni.
Ha mindennel kész vagy, akkor fogj egy hőálló tálat, vajazd ki, és kezdj el rétegezni! Alulra egy sor spárga kerüljön, rá a rizs, tejföl, majd a csirkehús és végül a sajt. Folytasd ezt addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a végét tejföllel és sajttal fejezd be.
Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt készre sül.