nlc.hu
Gasztro
Rakott spárga recept

Itt a legszaftosabb rakott spárga recept nyárra!

Gyors ebédet, lightos vacsorát készítenél, de nincs ötleted? A rakott spárga tökéletes napközben és este is, ráadásul nem is kell sok energiát tenned bele, hogy egy igazán ízletes ételt tálalj.

Tény, a spárga nem tartozik a legolcsóbb zöldségek közé, de egyszer-egyszer megéri az asztara tenni, mert nagyon finom. De hogy hozhatod ki a maximumot ebből a zöldségből pillanatok alatt? Elmondjuk egy verhetetlen rakott spárga recept formájában!

Szaftos, rakott spárga

Ez a végtelenül egyszerű spárgás recept azért jó, mert nagyon könnyű elkészíteni, és még másnap is ugyanolyan finom, mint amikor elkészül. Vacsorára és ebédre is tökéletes.

Egyszerű, mégis nagyon finom
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga   
  • 30 dkg csirkemell            
  • 20 dkg jázminrizs            
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis pohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 csipet bazsalikom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors               

Elkészítés:

Tisztítsd meg a spárgát, majd sós vízben főzd félpuhára. Arra vigyázz, hogy ne főjön szét, ezért folyamatosan ellenőrizd.

Amíg a spárga fő, vágd fel a hagymát, és kevés olajban dinszteld meg. Kockázd fel a csirkemellet, add a hagymához, fűszerezd, és körülbelül negyed óráig párold. A rizst mosd meg, és főzd félkészre – ne legyen pépes, mert a sütőben még tovább fog párolódni.

Ha mindennel kész vagy, akkor fogj egy hőálló tálat, vajazd ki, és kezdj el rétegezni! Alulra egy sor spárga kerüljön, rá a rizs, tejföl, majd a csirkehús és végül a sajt. Folytasd ezt addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a végét tejföllel és sajttal fejezd be.

Előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt készre sül.

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top