nlc.hu
Gasztro

Kocsmarekord

56 kocsmában ivott 24 óra alatt, Guinness-rekordot döntött

Azért volt egy kis turpisság a dologban.

Egy elhivatott walesi ivó megdöntötte a Guinness-rekordot azzal, hogy 24 óra alatt 56 különböző kocsmába látogatott el, és mindegyikben ivott legalább egy italt.

A Guinness bejelentette, hogy a 29 éves caernarfoni Gareth Murphy február 5-én 24 óra alatt 56 cardiffi kocsmában ivott, ezzel megdöntötte az angol Matt Ellis által 2021-ben felállított 51 kocsmarekordot.

A nyilvántartást vezető szervezet szabályzata előírta, hogy Murphy minden kocsmában igyon egy italt, de az italoknak nem kellett alkoholosnak lenniük. Murphy elmondta, hogy próbálkozása közben ivott egy kis sört, de italai között volt narancslé, almalé, Coca-Cola, limonádé, light Pepsi és áfonyalé is.

„Tudtam, hogy távol kell tartanom a Guinnesst, mivel ez elég erős ital. Megittam egy sört néhány válogatott kocsmában, de tudtam, hogy nem vihetem túlzásba, mert a szénsavas italoktól azonnal felpuffadok” – mondta Murphy. 

Elmondta, hogy a rekordkísérlet a nap folyamán egyre több mosdószünethez vezetett.

„Az elején minimális volt, minden 10 kocsmában egyszer mentem vécére, de a végére, azt hiszem, két-három kocsmánként mentem el” – mondta.

Gyakori, hogy az emberek (különösen a férfiak) ivásban akarnak rekordot dönteni: ez az amerikai férfi villámgyorsan megivott két liter kólát, övé lett az új világcsúcs.

 

sörcsapok egy kocsmában

A férfi azért nemcsak sört ivott (Fotó: Unsplash)

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top