nlc.hu
Gasztro

Két és félszeresére drágult a tej a briteknél

Kiakadtak a britek az egy év alatt két és félszeresére nőtt tejárak láttán

Sok üzletben már nem elég egy angol font ahhoz, hogy egy pint tejet vegyünk.

Egy pint tej 0,58 liternek felel meg, és a britek most nagyon kiakadtak, hogy az elszálló energiaárak és infláció miatt már nem kapják meg egy fontért, vagyis nagyjából 480 forintért. Egy-egy nagyáruház még tartja a frontot és 85p áron kínálja, de a boltok többségében már 1 font 5p-be kerül. Spórolni azzal lehet, ha az ember egy teljes litert (két pintet) vesz, mert az még mindig „csak” 1 font 35p-be kerül – írja a LadBible.

Tej

Kilőtt a tej ára a briteknél (Fotó: Getty Images)

A Sainsbury’s lánc sajtóközleményben jelezte, hogy igyekeznek a vásárlóiknak a lehető legversenyképesebb árakat biztosítani. Sok vásárló nem érti, hogy a lánc a kisebb üzleteiben miért adja drágábban a tejet, mint a nagyobbakban. Ezt a Sainsbury’s azzal magyarázza, hogy a különféle méretű boltokban változók a működési költségei, a kisebb boltoknak jellemzően drágábbak, ezért kell azokban többet fizetni a tejért is. Tavaly ilyenkor egy liter tejért még 43 p-t kértek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top