nlc.hu
Gasztro

Az Animal Rebellion környezet- és állatvédelmi mozgalom aktivistái ismét akcióban

Állatvédő aktivisták torlaszoltak el utakat, hogy akadályozzák a tejüzemek munkáját

Az Animal Rebellion több mint száz aktivistája Anglia több részén leállította a friss tej szállítását, köztük az Arla Dairy Aylesbury üzemét is, amely az ország tejiparának 10 százalékáért felel.

A 2019-ben Londonban alapított Animal Rebellion egy radikális környezet- és állatvédelmi mozgalom. Kitűzött céljaik között szerepel az ipari állattartás felszámolása, a halászat és vadászat betiltása. A kormányt a békés felszólításokat követően figyelemfelkeltő akciókkal, tüntetésekkel igyekeznek a növényi alapú élelmezésre való átállás irányába terelni.

A szervezet aktivistái közép- és dél-angliai tejüzemek működését akadályozták a napokban. Blokád alá vontak utakat, megállítottak és felmásztak a szállítmányozást végző teherautókra, és kitűzték transzparenseiket. Az Animal Rebellion más szimpatizánsai behatoltak az üzemek telephelyeire és rakodóhelyeire. A Müller és az Arla által üzemeltetett négy tejelosztóközpont évente együttesen mintegy 2 milliárd liter friss tejet dolgoz fel.

Vegán tüntetők Angliában

Radikális aktivisták úttorlasza / Fotó: Animal Rebellion sajtóanyag

Minderre azután került sor, hogy nem kaptak választ az augusztusban írt levelükre, amelyben a fenntartható, növényi alapú élelmiszerellátó-rendszer kialakítását követelték. Levelükben kilátásba helyezték, hogy szeptemberben rendzavaró akciókat szerveznek, hacsak nem történik érdemi előrelépés a követeléseik teljesítése érdekében – számolt be róla a The Guardian.

A csoport közölte, hogy egészen addig folytatják az akciókat, amíg a brit kormány nem tárgyal velük. A szervezet egyúttal azt is szeretné, hogy a kormány kötelezettséget vállaljon a természet helyreállítására. Követeléseik értelmében – az állattenyésztés és a halászat beszüntetésével – kérik egyúttal a kormánytól a felszabaduló földterületek újraerdősítését, a vadvilág, a tengerek és az óceánok élővilágának helyreállítását. A haszon alapú állattenyésztés felszámolásával az állatvédelem mellett a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentését szeretnék elérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top