nlc.hu
Gasztro

Újabb étterembezárás: Esztergom közkedvelt étterme is leköszön

Tegnap nyitott ki utoljára Esztergom egyik legjobb étterme

Kiváló magyar konyhát vittek, most végleges búcsút vesznek.

Komoly érvágás a hazai éttermi életben, hogy a most következő időszakban éppen azok a konyhák nem tudják kigazdálkodni majd a működési költséget, akiknek számít a minőségi alapanyagok használata, és a színvonalas vendéglátás mellett tették le a voksukat. Éppen ők azok, akik nem fogják lejjebb adni a nívót az árurendeléskor vagy a szakembereik megfizetésekor. Az elmúlt két év komoly megpróbáltatásai után a hazai vendéglátás egy rendkívül szomorú időszaka köszönt be éppen.

Tegnap este Esztergom vendéglátásának egyik legjobbja köszönt le. A Rózsakert Étterem a Vízivárosban, az esztergomi vár alatti műemléképület-együttesben működött. A több mint 400 éves Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámi mellett valóban rózsakertet telepítettek, innen eredt az étterem neve is. A dzsámitól az úgynevezett gyilokjárón vezetett út a rózsakertbe, illetve az étteremhez, ami az elegáns beltéren kívül terasszal és gyönyörű dunai panorámával várt.

A Rózsakert mottója szerint „egy modern étterem, ahol a magyar ételek egy csipetnyi furfanggal kerülnek a tányérra”. Vidra Péter értő szakmai irányítása alatt a Rózsakert éppen azt az újító vonalat képviselte a hazai gasztronómiában, amely tisztelettel adózott a nagy francia szakácsiskola, valamint a magyar konyha tradíciói előtt. Fogásaik egyszerre voltak hagyományosak, konyhatechnológiájukat illetően azonban újítóak. A korrekt adagokhoz a gourmet konyhákra jellemző ízpárosítások és kikacsintások társultak.

Wellington-bélszín ceruzabbal, jus-vel

Wellington-bélszín ceruzabbal és jus-vel / Fotó: Rózsakert Étterem Esztergom Facebook

„Mélyen elkötelezett vagyok a magyar konyhával kapcsolatban, legyen az egy krumplifőzelék vagy libamáj – hiszen pontosan tudom, hogy egyszerű ételekkel lehet a legnagyobb meglepetést kiváltani” – vallja a (volt) séf. Gulyásuk szarvasból készült, kínáltak rántott békacombot, és étlapon tartottak olyan régimódi vendéglői klasszikusokat, mint a gombapaprikás, rántott borjúláb vagy a marhapörkölt speclivel.

Így búcsúzott az étterem:

Bízunk benne, hogy az olyan hitvallású séfekkel és üzemeltetőkkel, mint Vidra Péterék, hamarosan ismét a tudásukhoz és hozzáállásukhoz méltó környezetben találkozhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top