10 mennyei, de megfizethető süti, amit még advent előtt meg kell sütnünk!

nlc | 2022. November 20.
Tíz bevált sütireceptet hoztunk azzal a nem titkolt szándékkal, hogy feldobjuk a novemberi hangulatot!

Az ősz ízei, gyümölcsei, fűszerei és persze az örök csokoládé jelenik meg az alábbi édességekben. Ilyentájt a szilva vagy a barack már lekvár formájában sorakozik a kamrákban, viszont itt a gesztenye, a körte vagy az egész évben rendelkezésre álló alma. Süssünk, és élvezzük ki a természet adta finomságokat!

Itt a gesztenyeszezon, így cifrázzuk a gesztenyepürét: Mont Blanc

Mont Blanc, amit megmászhatunk otthon, a kanapén ülve is. A gesztenyepüré ebben a helyes kis kosárkában egy tetszetős francia monodesszertté lényegül át. Súgunk az alábbi recepthez: épp elég drága minden hozzávaló, ha kihagyjuk belőle a szintén nem olcsó mascarponét, úgy is finom lesz!

Tovább a receptre: Turbózd fel a gesztenyepürét, készíts flancos francia desszertet belőle!

Mont Blanc, a felturbózott gesztenyepüré / Fotó: nata_vkusidey, Getty Images

Répatorta apró kelyhekben: répatortás cupcake

A répatorta ízvilágát miért is ne idézhetnénk meg egyadagos minitortácskák formájában? Csak bekeverjük az alapot, és formába öntjük őket. A receptünk nem írja, de vegyünk hozzá habtejszínt, és verjünk otthon igazi jó habot a tetejére, hogy igazi kis habos tortácskát kapjunk.

Tovább a receptre: A legfinomabb és legegyszerűbb répatortás cupcake

Fotó: bhofack2, Getty Images

Sütőtökpite kimaxolva

A sütőtökös pite olyan népszerű, elsősorban az angolszász országokban, hogy a népszerű kávézólánc külön sütőtökös pite ízesítésű tejes kávét is bevezetett. A meleg, télies fűszerekkel ízesített pitét tehát eszik is, és isszák, jóféle tejszínhabbal pedig egyenesen a tökéletes őszi desszert.

Tovább a receptre: Ne hagyd ki! Tejszínhabos-sütőtökös pite

Tejjszínhab nélkül finom, tejszínhabbal isteni / Fotó: leekris, Getty Images

Ilyen egy igazi házi süti: szilvalekváros diós lepény

Lehetőleg idei dió kerüljön ebbe a pihe-puha nagymamasüteménybe. A tésztát szódabikarbóna emeli fel, és csakis házi szilvalekvár kerülhet bele. Picit már a zserbó ízvilágát idézi, de csokoládéréteg nélkül, jóval lágyabb tésztával körülölelve.

Tovább a receptre: Igazi régimódi diós szilváslepény

Diós, szilvalekvéros, nagymamás / Fotó: nlc. archív, Marmalade blog

Télen-nyáron tejpite

Néha olyan jó visszatérni az alapízekhez. Pont azért kedveljük a tejbegrízt, amiért a tejpitét is. Tej, tejszín, vaj, tojás az alapja, és a receptben szereplő vaníliás cukor helyett a legjobb, ha mi magunk főzünk a tejbe vaníliarudat vagy tiszta vaníliakivonatot teszünk bele. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.

Tovább a receptre: Így készül a legfinomabb tejpite – villámgyors süteményrecept

/ Fotó: CarlaMc, Getty Images

Körtés, áfonyás, morzsás, imádjuk: körtepite

Amikor Chrissy Teigen modell először kezdett recepteket megosztani, sokan szkeptikusok voltak. Egy újabb celebritás, aki főzni tanít minket? Meg kell védenünk azonban az amerikai hölgyet, nem csak fellángolás volt részéről a sütés-főzés, és a receptjei jók. Íme!

Tovább a receptre: Chrissy Teigen körtés pite receptje

Nem baj, ha szétesik a szelet / Fotó: KimberlyDeprey, Getty Images

Piskótába tekerve: mogyorókrémes rolád

Jólesnek ilyentájt a mogyoró- és diófélék, de várjunk még a zserbóval. A piskótetekercs okos választás, ha igazi süteményélményre vágyunk, de nem áldoznánk fel a napot a konyhában. Az alábbi cikk öt piskótatekercse közül a kakaós-pörkölt mogyorósat ajánljuk, ha már unnánk a jóval gyakrabban készített baracklekvárosat.

Tovább a receptre: 5 izgalmas piskótatekercs

Vastagabb tésztaréteggel betekerve / Fotó: Miuda_21, Getty Images

Könnyed frissesség novemberben: francia citromtorta

A francia citromtorta, azaz a tarte au citron biztos ismertetőjele a könnyedsége, az édes és savanyú ízek összhangja a ragacsos, ám kellemetlenül savanyú társaival szemben. Ilyenkor pedig jobb áron kapható a citrom itthon, mint nyáron. Egyik titka a vékony és omlós tésztaréteg, a többi titka a receptünkben!

Tovább a receptre: Mondom a rossz idő elleni varázsigét: Süss sütit! – Francia citromtorta

Voilá: citrom tart / Fotó: Getty Images

Halmozzuk az élvezeteket: brownie x pite x sűrített tej

Ez a brownie rendhagyó módon nem tepsiben, hanem piteformában készült, és érdemes hozzá elolvasni nem csak a receptet, hanem az egész cikket is. A lelkes sorok azonnal meg fogják hozni a kedvet a csokis királyság elkészítéséhez. A tubusnyi cukrozott, sűrített tejet hízni vágyók feltétlenül tegyék hozzá!

Tovább a receptre: Fejedelmi brownie pite, sűrített tejjel

Egyesíti az „olvasztott csokoládés brownie” és a „kakaóporos brownie” iskolákat / Fotó: Diana Sklarova, Getty Images

Több, mint süti: narancsos kuglóf

Itt a citrusok szezonja, az év ezen szakában elérhetőbb árú a narancs is. A narancsos édességek illata összefonódnak az őszi-téli hónapokkal, ebben a kuglóf receptben pedig egyenesen főszerepet kap ez a gyümölcs. Nassolásra, reggelire és uzsonnára is ideális választás, és persze tejbe, kávéba mártogatva is!

Tovább a receptre: Omlós narancsos kuglóf

Reggelire, uzsonnára is / Fotó: VeselovaElena, Getty Images

Exit mobile version