nlc.hu
Gasztro

Saláta a foci-vb-n

A katari foci-vb „görög salátája” felzárkózott az italkínálathoz

Egy csalódott szurkolónak köszönhetjük a képet: a foci-vb-n árult görög salátára az anyja – de az anyaországa biztosan – nem ismerne rá.
Argentin szurkoló kisgyerek a büfében a katari foci-vb-n

Ha hihetünk a közösségi média által felkapott fotónak, kisebb hadüzenettel ér fel Görögországgal szemben a FIFA büféinek egyik visszautasíthatatlan ajánlata.

38 riál, azaz körülbelül 4200 forint az ára annak a kissé szomorúan festő – állítólag – görög salátának, amit a katari foci-vb-n ehetnek a szurkolók. Végül is logikus, hogy az alkoholmentes italok mellé egy egészséges saláta dukál, és valóban. A papírtálkába halmozott jégsaláta az árválkodó olívabogyóval, a nagyobbacska hagymadarabbal és a felsejlő paradicsommal legalább olyan vonzó opció egy világbajnoki meccsen, mint a csak üdítőt áruló italpultok.

A virálisan terjedő fotó alatt persze megjelentek a „nyulamnak sem adnám” jellegű kommentek, de lehet csemegézni – és persze sok szórakoztató mém is napvilágot látott a megnyitó óta:

„Görögként azért jöttem megnézni a hozzászólásokat, hogy megvédjem a hazámat, de láttam, hogy az egész világ is ezt teszi, szóval köszönöm a támogatást, világ!

Ui. Ha ez egy görög saláta én Madagaszkárról származom.”

„Valójában ez a legjobb ár-érték arányú termék, amit eddig láttam a katari stadionokban a világbajnokság alatt.”

„Ha ez olyan, amiért fizetni kell, rettegek belegondolni, milyen ételeket fognak felszolgálni a szurkolóknak a börtönben a jövő héten…”

 

„Nincs is jobb egy jó korsó teánál a napon”
 

Italozás Katarban, magasiskola:

Bár menet közben engedélyezték a sörfogyasztást a drukkereknek, 4 korsóban maximalizálva a fejadagot, sajnos nem csak mulattató momentumok övezik a sporteseményt. Tegnap átfogó cikkben írtunk az idei FIFA aggályos körülményeiről: Nem számít a bunda, a vendégmunkások élete, az emberi jogok megsértése: kezdődik a focivébé Katarban, amit ezúton is ajánlunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top