nlc.hu
Gasztro

7 kipróbált, gyors pogácsarecept

7 kipróbált, gyors pogácsarecept, ami után rá sem nézünk majd a boltira!

A szárazon porló bolti pogácsák gyakran csak pénzkidobást jelentenek. Hét pogácsa, ami közül neked is meglesz a kedvenced: mutatunk extragyors pogácsát, ínyenc ízesítést, és olyan pihe-puha sajtost, aminek mások is el fogják kérni a receptjét!

Ha pogácsaillat járja be a lakást, akkor is otthon vagyunk, ha történetesen nem otthon vagyunk. A friss pogácsa nem egyszerű harapnivaló. Életérzés, az otthon meghittsége, a tűzhely melege, a nagymama köténye…

Ma már minden sarkon kaphatók a gyors megoldások, de mégiscsak odahaza sütni az igazi. Legyünk most mi azok a bizonyos szorgos „nagymamák”, akik kinyújtják a tésztát és pogácsaszaggatóval karikázzák. Tegyük szebbé az adventet egy adag házi pogácsával, és ne tegyük el a szekrény mélyére a tepsit, mert hamarosan készülhet is a következő adag. Süssünk sok-sok pogácsát decemberben!

A világbajnok falusi túrós pogácsa

Bár túrós, ez nem egy édes pogácsa. Egyik titka a sajt, a másik, hogy kétféle túró kerül bele, a tehéntúrón kívül kisebb arányban sós juhtúró is. A tejtermékekben gazdag pogácsa maga a mámor, nehéz lesz ezután emelni a téten, de teszünk rá egy kísérletet!

Tovább a Nosalty falusi túrós pogácsa receptjére!

Falusi túrós pogácsa

Falusi túrós pogácsa / Fotó: Nemes Nóra – Dacota, Nosalty Ételfotó

Álompuha sajtos pogácsa

Ismerjük az első harapás élményét: a sajtos pogácsa is lehet kemény és száraz, a tetején íztelenre sült sajttal – és íme, az álompuha. A tojás-tejföl-sajt szentháromsága felel a csodáért, és ahogy minden valamirevaló pogácsából, ebből sem hiányozhat egy picike cukor.

Tovább a Nosalty puha sajtos pogácsa receptjére!

Sajtos pogácsa

Pihe-puha sajtos pogácsa / Fotó: Gerzsenyi Flóra, Nosalty Ételfotó

Lángosban is imádnánk: sajtos-tejfölös-sonkás pogácsa

Nomen est omen: sajt, sonka, tejföl gazdagítja ezt a kombinációt. A sonkából válasszunk lehetőleg füstöltet, hogy sütés után is kiadja az ízét, és keverjük a tésztába. A sajtot reszeljük a tetejére, és be is készíthetjük a következő adagot.

Tovább a Nosalty sajtos-tejfölös-sonkás pogácsa receptjére!

Sajtos-tejfölös-sonkás pogácsa / Fotó: Nosalty Ételfotó

Sajtos-tejfölös-sonkás pogácsa / Fotó: Nosalty Ételfotó

Töpörtyűs, avagy a jó öreg tepertős

Az nem tepertős pogácsa, ha csak úgy beleszórjuk a töpörtyűt az alap hozzávalók közé! Ez a recept is tartalmaz meglepetéseket, egy kis fehérbor és tejföl is kerül bele, és persze sertészsír. A töpörtyűt daráljuk bele, és próbáljuk ne egyszerre megenni az összeset!

Tovább a Nosalty töpörtyűs pogácsa receptjére!

Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa / Fotó: Nemes Nóra – Dacota, Nosalty Ételfotó

Ünnepi extra: kapros kéksajtos pogácsa

Megkapóan kevés alapanyagból készül ez az ínyenc recept: semlegesebb ízű sajt helyett markáns kéksajt és a szintén megosztó kapor ízesíti. Bár a nevében nem szerepel, ez is egy túrós pogácsa, és megsúgjuk:  bármilyen lágy, penészes sajttal helyettesíthető a kéksajt.

Tovább a Nosalty kapros kéksajtos pogácsa receptjére!

Kapros kéksajtos pogácsa

Kapros kéksajtos pogácsa / Fotó: Nemes Nóra – Dacota, Nosalty Ételfotó

Köménymaggal vagy nélküle: vajas-krumplis pogácsa

Ebben a pogácsában van minden, amitől mennyei lesz minden falat és talán egy kicsit szorosabb a szoknya/nadrág rajtunk. A tésztája igazi mindent bele: tejjel, vajjal, tejföllel és tojással készül az a krumplis pogácsa, ami jó pár nap után is garantáltan puha marad.

Tovább a Nosalty krumplis pogácsa receptjére!

Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa / Fotó: Rosanics Petra, Nosalty Ételfotó

Fél órán belül kész: gyors kefíres pogácsa

Íme egy gyors, élesztő helyett sütőporral készülő recept. Ne ijedjünk meg, nem lesz kesernyés íze a kefírtől – habár 300 gramm szükséges bele –, inkább egyfajta szaftosságot, puhaságot ad a pogácsánknak a tejtermék. Ha tartjuk a tempót, 25 perc alatt kész!

Tovább a Nosalty gyors kefíres pogácsa receptjére!

Gyors kefíres pogácsa

Gyors kefíres pogácsa / Fotó: Réthly Dávid, Nosalty Ételfotó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top