nlc.hu
Gasztro

Szalámit és sajtot lop szívesen a magyar tolvaj

Elektronikai cuccok és drága italok helyett már szalámit és sajtot lop a magyar

Tavalyhoz képest idén 22 százalékkal emelkedett a bolti lopások számára, ráadásul a bolti tolvajok érdeklődési köre is erősen megváltozott.

2022 első tíz hónapjában 8400 bolti lopásról értesült a rendőrség, ami 22 százalékkal több, mint amennyi az előző év hasonló időszakában történt. Mivel az infláció elszabadulása miatt a húsáruk ára több mint 40 százalékkal, a tejterméket ára pedig több mint 75 százalékkal nőtt, ezek az áruk kerültek a bolti tolvajok célkeresztjébe, a legkedveltebb lopott cikké a szalámi és a sajt vált. A legtöbb bolti lopás Budapesten történt – derült ki az Euronews cikkéből.

Biztonsági kamera a boltban

Tolvajt “fogott” a kamera? (fotó: Getty Images)

A CBA szupermarketlánc szóvivője, Fodor Attila szerint nemcsak a lopások mértékének növekedése riasztó, hanem az is, hogy milyen módon követik el őket. Sajnos egyre gyakrabban előfordul, hogy lebukáskor az elkövető kést ránt a biztonsági emberre, és megtámadja vele. A boltlánc igyekszik reagálni a megváltozott helyzetre: több biztonsági kamerát szerelnek fel, több biztonsági embert foglalkoztatnak és egyre több árut szerelnek fel lopásriasztóval.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top