nlc.hu
Gasztro

Ilyen egy díjnyertes sajttál

Ez a nő azzal lett híres, hogy szépen rendezi el a falatokat a tálakon

Kínálótál-művész: igen, már ilyen is van. És a fogásait bárki megtanulhatja.

A 2020-as év sokaknak különleges volt. Így van ezzel a középiskolában frissen végzett Emmy Rener is, aki ahelyett, hogy egy világjárvány kellős közepén elkezdte volna az egyetemet, egy teljesen más irányba indult el: sajttáblákat és hasonlókat készít a barátok és a család számára. Ami szenvedélyes projektnek indult, gyorsan kivirágzott egy sikeres üzletté Sophisticated Spreads néven – írja a mymodernmet.com.

A Los Angeles-i székhelyű vállalkozás kínálótálakat állít össze, vagy úgy is mondhatnánk, tapas- vagyis falatkás tálcákat.

Emmy tehetsége hamar közismertté vált a környéken, és hamarosan hivatalos weboldalt és Instagramot is elindított. Most egyedi tálakat készít kisebb-nagyobb eseményekhez.

Ezeknek az a lényegük, hogy egy-egy tál a különféle élelmiszerek tökéletes keverékét tartalmazza úgy, hogy harmonikus egésszé álljon össze – ügyelve az ízekre és a színekre is – mondta az alkotó a My Modern Metnek. „Győződjünk meg arról, hogy különféle sajtokat, lágyakat és keményebbeket is használunk, és próbáljunk szezonális termékeket is választani. Én például szeretek ehető virágokat is rakni a tábláimra, mert szerintem ez nagyon szórakoztató hatást ad hozzá.”

Rener tálain különféle finom húsok és sajtok találhatók, emellett aszalt gyümölcsök, kekszek, kenyér- és diófélék. Persze miután megvan az összes szükséges hozzávaló, arra is ügyelnünk kell, hogy hová helyezzük el ezeket az elemeket. „A hasonló ételféleségek soha ne érjenek egymáshoz, tehát a sajt a sajthoz, a hús más húshoz” – javasolja Rener.

Címlapképünk illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top