nlc.hu
Gasztro
A 2023-as lyoni Bocuse d’Or döntő eredményei

FANTASZTIKUS magyar eredmény a Bocuse d’Or világdöntőn!

Rendkívül kemény mezőnyben, a világ legjobbjaival mérte össze tudását a hazai csapat a mai napon a Bocuse d’Or döntőn. GRATULÁLUNK a Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik képviselte magyar csapatnak!

Ma este véget ért a Bocuse d’Or Grand Final, a legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyének döntője.

A Bocuse d’Or utolsó felvonására ezúttal is a Sirha nemzetközi vendéglátó- és élelmiszeripari vásár utolsó két napján került sor. A legutóbbi lyoni Sirhán 2021-ben Emmanuel Macron francia elnök is tiszteletét tette. Az idei rendezvényen több mint 4000 szakmai kiállító volt jelen, és több százezer vendéget fogadott a lyoni expó.

A címvédő Franciaország mellett versenyben volt Norvégia, Dánia, Svédország, Finnország, Észtország, Izland, az Egyesült Királyság, Belgium, Svájc, Marokkó, Mauritius, az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Kolumbia, Chile, Srí Lanka, Kína, Dél-Korea, Japán, Új-Zéland, Ausztrália, továbbá Magyarország.

Nyikos Patrik commis, Dalnoki Bence és Széll Tamás, a csapat edzője

Nyikos Patrik commis, Dalnoki Bence séf és Széll Tamás, a csapat edzője / Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia, Fekete Antonio – Designfood

A döntő megmérettetés alapanyagai a tengerből kerültek az asztalra: skót vizekből származó ördöghallal, Szt. Jakab kagylóval és további kagylókkal kell dolgozniuk a versenyzőknek. A speciális tematika pedig egy sütőtökös gyerekmenü elkészítése volt az egészséges étkezés jegyében.

A 2023-as Bocuse d’Or Grand Final világverseny dobogósai:

1. Dánia

2. Norvégia

3. Magyarország

Hatalmas elismerés a magyar csapatnak és a magyar gasztronómiának, hogy a verseny történetében először dobogóra állhatott a világ legfelkészültebb szakácsversenyzőinek mezőnyében!

Különdíjak:

  • Mexikó – Társadalmi felelősségvállalás díja (első alkalommal osztották ki)
  • Norvégia – Legjobb commis
  • Svédország – Legjobb haltál
  • Japán – Legjobb gyerekmenü

Magyarországot képviselte a versenyen:

  • Dalnoki Bence – candidate
  • Nyikos Patrik – commis
  • Széll Tamás – coach
  • Szulló Szabina – csapatelnök
  • Hamvas Zoltán – a magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a nemzetközi zsűri tagja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top