
Sok családban nincs vasárnap kabátos hús nélkül. Boldogan kirántjuk a húst, legyen az a „dobverő”, szelet vagy csirkeszárny. Rántott sajt, rántott gomba nélkül nincsen kisvendéglői étlap, karácsonykor jöhet a rántott pontypatkó, nyaranta a rántott cukkini és rántott patisszon.
Míg egy szelet rántott karaj vagy padlizsán teljesen elfogadott, meglehetősen furcsa ételek is bundában végzik.
A konyhai kísérletezőket is izgatja a bundázás: így született meg a rántott sör, sőt a rántott víz.
További extra a rántott panír, azaz a rántott rántás.
Mi a titka a rántott ételek népszerűségének?
A válasz egyszerű: a textúrák találkozása, a forró tálalás, a ropogós külső és a lágy, akár folyós belső. Egyszerűen jó enni.
A 15 határfeszegető rántott ételt nézd meg a galériánkban!



